10 idei de cadouri pentru sora ta adolescentă

Năzdrăvana ta mică nu mai este chiar atât de mică, iar întreaga ei lume a început să se modifice? Nu e nimic în neregulă, e doar adolescența care își spune cuvântul. Însă indiferent de vârsta pe care o are, sora ta rămâne una din cele mai iubite ființe, pentru care ai face orice să fie fericită. Așadar, de Crăciun oferă-i în dar o lectură cu farmec.

1.“The Golden Compass” de Philip Pullman

Un roman captivant ce prezintă o poveste fantastică plină de personaje magice și întâmplări care te țin cu răsuflarea tăiată. Lyra Belacqua o fetiță de 11 ani pornește într-o aventură nemaipomenită alături de Pantalaimon, al său “daemon”. În lumea în care trăiește Lyra, sufletele oamenilor au forma unor animale care sunt nedespărțite de aceștia, oamenii putând comunica cu ele ca și cum ar vorbi cu propria conștiință.

2.” The Twilight Saga Collection” de Stephenie Meyer

Cu siguranță sora ta mai mică a vizionat filmele din seria “Twilight”. Așadar, cele 4 volume “Twilight”, “New Moon”, “Eclipse” și “Breaking Dawn” vor fi cu siguranță un cadou apreciat.

3. “Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children” de Ransom Riggs

Romanul de debut al autorului Ransom Riggs – bestseller New York Times – este un fantasy ce îmbină scrierile palpitante cu fotografii stranii, menite să formeze împreună o carte memorabilă. Jacob, un băiat în vârstă de șaisprezece ani, descoperă un orfelinat straniu pe o insulă misterioasă. Povestea este o aventură plină de mister și suspans, ce o va încânta pe sora ta.

4. “Mockingbird” de Kathryn Erskine

O carte emoționantă, o lecție de viață, un roman care ne învață că toți suntem mai puternici decât am crede. Caitlin, o fată de 10 ani ce suferă de sindromul Asperger având astfel dificultăți în înțelegerea modalităților de interacțiune socială, în zilele ei cele mai bune se luptă pentru a ințelege emoțiile și pentru a-și face prieteni la școală. Ghidul ei a fost întotdeauna fratele ei mai mare, dar după moartea acestuia, fetița trebuie să învețe să se descurce pe cont propriu.

5.” The Adoration of Jenna Fox” de Mary E. Pearson

Jenna Fox o fată de 17 ani se trezește din comă după un an de zile și nu își mai amintește nimic despre viața sa, în ciuda eforturilor pe care părinții ei le fac pentru ca tânăra să își recapete memoria. Ea descoperă că progresele din domeniul biotehnologiei au făcut posibile apariția corpurilor și creierelor sintetice, întrebându-se dacă amintirile pe care cei din jur încearcă să i le inoculeze sunt într-adevăr ale ei.

6.” The Iron Fey Boxed Set” de Julie Kagawa

O serie de Fantasy foarte apreciată, mai ales că descrie într-o manieră captivantă lumea zânelor, ce se împletește cu lumea contemporană. Meghan, eroina principală este chiar jumătate zână, jumătate om. Această serie este un must-read pe care sora ta adolescentă dacă nu o deține deja, cu siguranță visează să o aibă.

7. “Wicked Cool Friendship Bracelets” de Karen Phillips și ilustrată de Mizna Wada

Cartea te învață cum să faci brățări de prietenie în mai multe stiluri, oferind pe lângă explicații și ilustrații foarte utile. Alături de carte primești și câteva materiale pentru a-ți încerca talentul. Dacă surioara ta este pasionată de handmade, nu ezita să-i faci un cadou potrivit.

8. “The Teen Vogue Handbook” de Teen Vogue

Orice adolescentă pasionată de modă și interesată de o carieră în acest domeniu trebuie să citească acest manual care îi va dezvălui cum este viața în această industrie.

9. Keep Calm and Carry on Journal

Disponibil într-un format compact, cu 160 de pagini legate cu o bandă elastică și cu o dimensiune de 12.75 cm lățime x 17.75 cm înălțime, jurnalul acesta se potrivește de minune în orice rucsac sau geantă.

10.”Life of Pi” de Yann Martel

Câștigătoare a Man Booker Prize în 2002, cartea prezintă povestea unui băiat indian de 16 ani care reușește să supraviețuiască unui naufragiu alături de un urangutan, o zebră rănită și un tigru bengalez. Piscine Molitor sau Pi explorează într-o călătorie epopeică împreună cu aceste animale o lume fantastică și are parte de aventuri care l-au inspirat pe regizorul de origine taiwaneză Ang Lee să realizeze un mult așteptat film ce va avea premiera în România pe 21 decembrie 2012.

 

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *