10 filme alb-negru

Şi chiar dacă nu am trăit în acea perioadă „black and white”, putem face oricând o călătorie în timp şi putem nimeri într-un film unde culorile dispar şi romantismul e la locul lui. Ne putem delecta în fiecare seară cu câte un film alb-negru, putem savura din sinceritatea şi jocul actoricesc de excepţie, putem râde serios sau putem plânge fără reţineri. Un film bun umple o paletă de emoţii şi ne colorează amintirile. Pentru că sunt atâtea filme minunate şi un top al acestora nu poate exista căci fiecare are preferinţele sale, vă împărtăşesc un top al meu, al filmelor mele preferate care mi-au încântat privirile şi la care m-am uitat de nenumărate ori.

 

1. CasablancaDacă nu l-aţi văzut, ar fi cazul să îl vedeţi. O superbă poveste de dragoste cu o istorie profundă şi cu un sfârşit poate mai romantic ca obişnuitele “happy endings”. Şi nu este permis să îi rataţi pe Humphrey Bogart şi pe Ingrid Bergman.

2. Some like it hot-pentru că nu mă satur să îi privesc pe minunaţii Tony Curtis, Marilyn Monroe şi Jack Lemmon. M-aş uita încontinuu la acest film şi mi-ar aduce zâmbetul pe buze de fiecare dată, fără să mă plictisească nicio secundă. Şi ca să vă faceţi o idee despre cât de hilar este uitaţi un schimb de replici:

„Jerry: Have I got things to tell you!Joe: What happened?Jerry: I’m engaged.Joe: Congratulations. Who’s the lucky girl?Jerry: I am!”

3. It’s a wonderful lifeO poveste despre viaţă şi familie care ne învaţă cât de speciali suntem fiecare în felul nostru şi cât valorăm pentru cei din jur. Un film ce merită vizionat în preajma Crăciunului, ţinând cont că acţiunea filmul are loc în ajunul crăciunului din 1946.4. Roman HolidayUn film în care o revedem pe Audrey Hepburn, mai radiantă că niciodată. Aici joacă rolul unei prinţese care încearcă să scape de responsabilităţile diplomatice şi rătăceşte incognito pe străzile Romei în căutarea relaxării şi a distracţiei. Astfel îl întâlneşte pe Joe, un jurnalist american care ajunge să se îndrăgostească de ea.

5. NotoriousSub regia lui Alfred Hitchcock, o revedem pe Ingrid Bergam într-un rol cutremurător şi profund. Ea este pusă în situația de a spiona un grup de prieteni nazişti în America de Sud. Cât de bine îşi va face ea treaba şi cum va reuşi să se integreze, asta trebuie voi să descoperiţi atunci când veţi urmări filmul.6. The ApartmentPrivit iniţial ca o comedie, filmul pare mai mult o comedie melancolică odată cu trecerea timpului. Avem un protagonist care încearcă să avanseze la locul de muncă şi pentru asta îşi închiriază apartamentul şefilor săi pentru întâlnirile amoroase ale acestora. Odată ce se îndrăgosteşte de persoana aparent nepotrivită, îşi dă seama că avansarea sa nu e mai importantă ca fericirea persoanei iubite.

7. Who’s afraid of Virginia Woolf?Adaptat după piesa scrisă de Edward Albee, filmul face trimitere la viaţa de familie, la cât de tumultuoasă poate fi viaţa în doi atunci când intervin alcoolul şi ranchiuna. Este o poveste pe cât de amuzantă, pe atât de sadică. ”You are cordially invited to George and Martha’s for an evening of fun and games.”

8. Sunset BoulevardMai mult melodramatic decât amuzant, filmul ce încearcă să fie o comedie, regizată de Wilder şi Charles Brackett, spune povestea unui star de filme mute şi a unui scenarist ambițios care profită de aceasta. Acţiunea are loc în vila aparent părăsită ”Sunset Boulevard”.

9. Schindler’s ListUn film alb-negru modern ce redă părţi dintr-o istorie cutremurătoare, cea a Holocaustului. Fie că sunteţi iubitori de istorie, fie că nu, acest film trebuie văzut pentru simplul motiv că ne deschide ochii şi ne arată un dram de compasiune faţă de evrei în acea perioadă.

10. The bicycle thiefO dramă neorealistă italiană ce a devenit unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate filme europene. Aceasta se concentrează pe relaţia tată-fiu, pe vieţile oamenilor obişnuiţi, pe probleme sociale în urma celui de-al doilea război mondial. Este o lecţie de istorie a Italiei, o porţie de adevăr surprins pe micile ecrane.

 

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *