10 dintre cei mai excentrici designeri

Sunt fabuloși și populari, dar sunt și incredibil de ciudați. Câteodată, creațiile lor stârnesc admirația, fiind dovezi ale creativității și talentului pur, alteori stârnesc râsul, nereușind să ne impresioneze. Moda reprezintă pentru toată lumea un punct de interes și am vrea să cunoaștem creatorii care ne inspiră, mai mult sau mai puțin în alegerea garderobei. Dacă vreți să îi cunoașteți altfel decât până acum, noi vă oferim o listă cu 10 creatori care s-au făcut cunoscuți prin stilul extravagant și prin obiceiurile lor ciudate.     

1.      Roberto Cavalli

Cavalli a mărturisit că-i place să umble și să doarmă dezbrăcat, că are două conturi de Twitter(de parcă unul nu e suficient), o familie de animale formată dintr-un ciobănesc german, o pisică, o iguană, o mierlă, papagali și un acvariu cu pești exotici. Atipică familie, dar fiecare cu “arborele său genealogic”. Şi asta nu e tot. Obișnuia să dețină un tigru și o maimuță. Ar fi dat maimuța pentru că era rea(e un animal sălbatic, normal că era rea).

2.      Vivienne Westwood

Naşa punk-ului nu este o persoană căreia i se poate lua un interviu cu ușurință. Până să răspundă întrebărilor picurate de jurnaliști, are obiceiul de a se plânge în legătură cu diverse aspecte precum vremea, schimbările atmosferice, oamenii, viaţa and so on. O femeie excentrică prin vocabular și ținută, la cei 70 de ani nu se sfiește de nimeni și nimic(that’s one way of living your life). Ca un exemplu, la primirea decorației OBE din partea Reginei în 1992, doamna creatoare nu purta…lenjerie intimă, declarând la câteva zile după eveniment că a aflat din surse sigure că Regina a fost amuzată de incident când a citit în ziare(cine știe la ce surse a avut acces).

3.      Christian Louboutin

Designerul nu este întruchiparea modestiei. Mândru de creațiile sale, adoptă o atitudine de atotcunoscător. A fost de acord să creeze o Barbie Louboutin doar dacă gleznele acesteia vor fi refăcute spunând că nu e nimic mai fermecător ca o gleznă curbată. Nu e ca și cum păpușa ar suferi de pe urma acestei intervenții, mai spunea el. Dar istoria păpușii, în urma transformării, nu ar suferi aceeași soarta ca Pompei?

4.      Coco Chanel

Povestea lui Gabrielle Chanel nu va aparține niciodată de domeniul trecutului și nu va fi uitată undeva în fundul sertarului. A constituit și va constitui în continuare un scenariu bun pentru film. Cunoscută pentru replici ca: “Nu-mi pasă ce crezi despre mine. Nu mă gândesc deloc la tine.” sau “O femeie care nu poartă parfum nu are viitor.” Coco e un model pentru orice femeie din ziua de azi care îi copiază atât stilul vestimentar cât și atitudinea.

 

5.      Mary Quant

Designerul britanic a avut mare succes pe podiumul londonez din anii ’60. Cunoscută pentru inventarea fustei mini, a șocat și prin tunsoarea pe care a abordat-o. Rămâne până în ziua de azi o figură controversată prin stilul abordat și remarcile mai puțin obișnuite: “Bunul gust e moarte, vulgaritatea e viaţă.” sau “Pornografia e grozavă dacă e bună, doar urâțenia e obscenă.”

6.      Alexander McQueen

McQueen ar fi putut să fie unul dintre cei mai excentrici și inovativi designeri din vremea noastră. Îi plăcea să combine fantezia cu moda, creând haine deloc practice, folosind pene naturale, gândaci striviți, păr uman. Reușea să vadă frumusețea în orice și știa cum să o scoată în evidenţă.

7.      Karl Lagerfeld

Designerul șef al casei de modă Chanel, Lagerfeld e recunoscut peste tot datorită ochelarilor săi care-i poartă semnătura și la care nu renunță niciunde, e faimos pentru iubirea profundă faţă de pisica sa și pentru acel comentariu despre Adele, complet nepotrivit, pentru care a fost urât de întreaga lume, cerându-și scuze public și trimițându-i lui Adele mai multe genți Chanel(să tot fiu jignită dacă aş primi asemenea scuze). Alte ciudățenii de-ale sale includ obsesia pentru Coca Cola dietetică, refuzul de a bea orice lichid cald(i se pare complet aiurea) și mofturile în materie de pijamale(are unele special create după modelul unei cămăși de noapte bărbătești din secolul al 17-lea pe care a văzut-o la Muzeul Victoria and Albert).

8.      Donatella Versace

Vice președinte al casei de modă Versace, Donatello a avut o viaţă tumultuoasă care și-a pus amprenta pe corpul ei cel fără de centimetri neatinși de chirurgia plastică. A declarat că nu îi place echilibrul, acesta nu își are locul în moda Versace. Asta explică multe zicem noi.

9.      Gareth Pugh

Fost model, acum tânăr designer, întoarce toate privirile spre podium cu noile sale creații. A realizat și un bar portabil pentru Fundația Sida a lui Elton John. Pugh e cunoscut ca un creator care știe să petreacă fără prea mult fast și extravaganţă, rezumându-se la o țigară savurată cu Christian Slater în toaletele din Met Ball.

10.  Manolo Blahnik

Maestrul pantofilor e un om pasionat, cu o minte sclipitoare. A declarat pentru Glamour că nu dă doi bani pe trend și că nu a avut niciodată nevoie de pregătire specializată datorită bunului său gust. Câtă modestie, dar îl iertăm, merită pentru pantofii aceia fenomenali pe care toate ne-am dori să îi purtăm.

Sursă articol flavorwire.com 

[books:t:9780500515815,9780500512166,9780061963858 ]  займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *