10 cărţi perfecte pentru cadoul de Sf. Nicolae

De la Van Gogh la R. Crumb, de la Steve Jobs la Pauline Kael, iubitorii de carte vor fi cu siguranţă mulţumiţi de această listă – sau vor găsi multe indicii pentru cadourile de Sf. Nicolae, care iată bate la uşă. Mai este timp să cumpăraţi cadouri pentru cei dragi.

1.-“40 Years of Chez Panisse: The Power of Gathering”, de Alice Waters. Cu multe feluri de mâncare, această carte este cronica bucătarului şef din Bay Area, Alice Waters, în drumul ei de a crea un restaurant care a schimbat cultura culinară. Ea a deschis Chez Panisse în Berkeley în anul 1971 şi iată că au trecut de atunci 40 de ani. Acum ne prezintă o istorie a locului, cu foarte multe fotografii de arhivă, dar şi meniurile care au existat la restaurant la evenimentele speciale.

2.-“Van Gogh: The Life”, de Steven Naifeh şi Gregory White Smith. Pentru oricine a văzut pictura lui Vincent Van Gogh “Noapte înstelată” şi s-a întrebat despre viaţa lui tumultuoasă, cartea de cercetare documentară extensivă lui Steven Naifeh şi Gregory White Smith despre viaţa autorului completează cu bine ceea ce era mai puţin cunoscut.

3.-“The Marriage Plot”, de Jeffrey Eugenides. Cu această ultimă carte a scriitorului Jeffrey Eugenides, îi poţi cu siguranţă face cuiva sărbătorile mai frumoase (mai ales că în aceste zile a apărut şi varianta audiobook), un roman despre nişte absolvenţi de liceu din anii 1980, prinşi într-un triunghi amoros.

4.-“Malcolm Gladwell: Collected”. Orice colecţionar de cărţi ar fi mândru să aibă ultimul Box Set cu cărţile lui Malcolm Gladwell, cele mai bune cărţi ale scriitorului de la “New Yorker” (“The Tipping Point”, “Outliers” şi “Blink”), cu ilustraţii noi şi prinse într-o cutie superbă.

5.- “The Night Circus”, de Erin Morgenstern. Cititorii care au nevoie de o evadare ar putea să aleagă fascinantul roman de debut al lui Erin Morgenstern despre iubirea interzisă într-un grup de magicieni de la sfârşitul secolului al XIX-lea.

6.-“Steve Jobs”, de Walter Isaacson. Citiţi despre omul care a stat în spatele tuturor gadgeturilor uimitoare în biografia lui Walter Isaacson, care este cartea best-seller a momentului şi care descrie viaţa din ultimii ani a inventatorului atât personală, cât şi publică.

7.-“Pauline Kael: A Life in the Dark”, de Brian Kellow. Cu biografia lui Brian Kellow, împătimiţii de film vor putea învăţa detalii fascinante despre cum unul dintre cei mai vechi critici de film au ajuns să fie una dintre cele mai influente voci din această industrie.

8.-“Harry Potter: Page to Screen. The Complete Filmmaking Journey”, de Bob McCabe. Pentru adevăraţii fani ai lui Harry Potter, această carte de peste 500 de pagini nu poate lipsi din colecţie. Ea cuprinde foarte multe poveşti din culisele filmului, dar şi multe fotografii de la filmări şi îl va suprinde, cu siguranţă, şi pe cel mai aprig învăţăcel de la Hogwarts.

9.-“Pearl Jam Twenty”, de Cameron Crowe. Cu o introducere a regizorului (şi în acelaşi timp) Cameron Crowe, acest documentar extrem de interesant dezvăluie anecdote şi mici întâmplări interesante cu membrii trupei şi fotografii personale care le dau fanilor noi indicii despre călătoria de douăzeci de ani a formaţiei prin lumea muzicală.

10.-“R. Crumb: The Complete Record Cover Collection”, de Robert Crumb. Pentru iubitorii muzicii de calitate, nu trebuie să lipsească amănuntul că această carte adună aproximativ 450 de postere ale albumelor mai puţin cunoscute din anii ’60 şi ’70.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Jovi Ene

Editor, iubitor de carti si filme, Project Manager al Filme-carti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *