10 cărţi pentru absolvenţi

Probabil c-ai început deja să te întrebi ce-o să faci cu viaţa ta. Poate ai deja un internship care te aşteaptă din toamnă sau chiar un job care se potriveşte şi facultăţii pe care tocmai ai terminat-o, şi profilului tău ideal. Sau poate doar ai terminat facultatea şi acum te relaxezi citind, uitându-te la filme şi seriale, plecând în vacanţă.

La un moment dat, totuşi, toată lumea (inclusiv părinţii prietenii, cunoştinţele şi social media) o să te întrebe ce planuri de viitor ai. Ca să te pui în mişcare, îţi poţi face o analiză SWOT personală, ca să-ţi cunoşti toate aptitudinile şi să ai un răspuns viabil pentru angajatori sau poţi lucra la crearea unui networking puternic. Oricare ar fi strategia ta, există şi cărţi care au capacitatea să te scoată din amorţeală şi să-ţi dea imboldul de care ai nevoie.

The Real Simple Guide to Real Life te trece prin negocieri de salariu, decorarea apartamentului şi o mulţime de alte experienţe prin care trece oricine în primul an de la terminarea facultăţii.

The Road to Character e scrisă de un autor de la New York Times şi în care acesta face diferenţa între virtuţile de CV, adică aptitudinile care ar putea părea excepţionale în ochii unui angajator, şi valorile care te ajută să te dezvolţi pe plan personal şi să construieşti relaţii. El îşi încurajează cititorii să se concentreze pe acestea ultimele şi se foloseşte de anecdote, interviuri şi multă psihologie pentru ca oamenii să poată să-şi construiască un caracter moral.

Way More than Luck cuprinde 14 discursuri care să-i facă pe absolvenţi să fie mai curajoşi, mai creativi şi să îşi lase amprenta asupra lumii. Vorbitorii sunt dintre cei mai aleşi, de la Nora Ephron, Tom Wolfe sau David Foster Wallace, iar cartea cuprinde şi cele mai bune citate din fiecare discurs.

The Real Simple Guide to Real Life: Adulthood Made Easy
The Road to Character

Headstrong are în vedere contribuţiile femeilor în domeniul ştiinţei şi cercetării, contribuţii ce sunt, de cele mai multe ori, trecute cu vederea. Autoarea face profilul a 52 de femei ce au adus inovaţii în ştiinţă, demonstrând că acest domeniu nu este rezervat doar bărbaţilor.

Very Good Lives este tot un discurs, ţinut de autoare la Harvard, şi transcris în această carte de buzunar pentru a-i inspira pe toţi absolvenţii de facultate. Unul dintre sfaturile autoarei lui Harry Potter este ca oamenii să caute să fie cât mai creativi şi să nu le fie teamă de greşeli.

Lean In for Graduates este o variantă a cărţii Lean In scrisă de Sheryl Sandberg în care aceasta oferea sfaturi pentru femeile care au petrecut ani de zile simţindu-se frustrate la locul de muncă. În această ediţie, însă, autoarea se concentrează asupra femeilor care sunt la început de carieră, dându-le sfaturi despre negociere, participare şi conducere în orice job pe care şi-l aleg ele.

Headstrong
Very Good Lives
Lean in for Graduates:  Stories

Getting There e o carte în care 30 de mentori influenţi oferă sfaturi pentru orice tânăr care de-abia intră pe piaţa muncii. Ce e cel mai important este că toţi aceşti oameni se concentrează asupra obstacolelor pe care le-au avut de înfruntat, iar acestea au fost de multe ori motivele pentru care au avut succes. Mentorii sunt oameni de afaceri, politicieni, antrenori sau artişti.

Tiny Beautiful Things e o carte rezultată dintr-o rubrică săptămânală pe care Cheryl Strayed o ţinea în The Rumpus. Cartea e o combinaţie de experienţe ale autoarei şi sfaturi oneste pe care orice absolvent şi le va însuşi ca mantre personale.

A Curious Mind e despre creativitate şi curiozitate la cel mai înalt nivel. Conversaţiile autorului, producătorul premiat cu Oscar, Brian Grazer, cu scriitori, actori sau CEOs, l-au ajutat pe acesta să formuleze sfaturi concrete despre cum îţi poţi îmbunătăţi şi viaţa profesională, dar şi pe cea personală.

Getting There
Tiny Beautiful Things

Edmund Unravels e varianta de anul acesta pentru Oh, the Places You’ll Go!. Edmund îşi pune în gând să meargă în jurul lumii şi în drumul lui va întâlni o mulţime de oameni interesanţi şi va vizita multe locuri frumoase, doar ca să afle că nu te poţi aventura în lume singur, fără puţin sprijin din partea familiei.

Sursa

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *