10 cărți de business de citit în 2015

Indiferent dacă doriți să începeți o nouă afacere sau pur și simplu să aveți o performanță mai bună la locul de muncă, de cele mai multe ori cărțile se dovedesc a fi o sursă minunată de inspirație. Mark Zuckerberg a anunțat că anul acesta și-a propus să citească o carte la fiecare două săptămâni. Există multe cărți de business considerate clasice, dar acum – cu anul 2015 în curs – poate că doriți să urmați exemplul lui Mark Zuckerberg și să vă reîmprospătați lista de cărți. Vă prezentăm titlurile pe care le recomandăm în acest an:

How to Fly a Horse: The Secret History of Creation, Invention and Discovery – Kevin Ashton

Kevin Ashton conduce un laborator de cercetare în cadrul Institutului de Tehnologie din Massachusetts. Cartea lui va dezvălui adevăruri surprinzătoare despre cele mai mari creații ale umanității. Printre acestea se numără cum a fost descoperit ADN-ul de către o femeie demult uitată și cum frații Wright au plănuit să “zboare pe un cal” după ce au fost inspirați de un magazin de biciclete din Ohio.

Bold: How to Go Big, Create Wealth and Impact the World – Peter H. Diamandis and Steven Kotler

De la autorii bestseller-ului Abundance, cea de-a doua carte, Bold, analizează cum antreprenorii creează bunăstare și influențează în bine lumea. Cartea examinează puterea imprimantelor 3D, inteligenței artificiale, a roboților, a rețelelor și a senzorilor și  biologiei sintetice. Antreprenorii miliardari Larry Page, Elon Musk, Richard Branson și Jeff Bezos își prezintă părerile în această carte intrigantă. Winners and How They Succeed – Alastair Campbell Fostul specialist PR Alastair Campbell scrie despre ceea de ce avem nevoie pentru a fi câștigători. El intervievează oamenii de succes din afaceri, politică și sport pentru a ajunge la inima succesului. Fostul purtător de cuvânt și strategist al lui Tony Blair dezvăluie chiar pri propriile lui trucuri.

Coined: The Rich Life of Money and How Its History Has Shaped Us – Kabir Sehgal

Dacă există un singur lucru care ne leagă pe toți – bogați, nevoiași și cei dintre cele două extreme – este banul. Coined, scrisă de un bancher în investiții, Kabir Sehgal, scrie despre o gamă largă de subiecte referitoare la bani. “Like it or not, money is a measure of status, well-being and our chances to survive and thrive”, spune Sehgal. El explorează originile trocului din Insulele Galapagos, caută comori de monede ale civilizațiilor antice în Bangladesh și învață despre arta care apare în cadrul monedelor de la colecționari din Vietnam.

The Second Curve: Thoughts On Reinventing Society – Charles Handy

Charles Handy, un nume foarte cunoscut în domeniul managementului, examinează ce provocări și oportunități sunt așteptate în economia globală. El se întreabă dacă capitalismul este un sistem sustenabil și explorează pericolele unei societăți construite pe baza creditelor. Această carte vă va pune pe gânduri.

Work Rules! Insights From Inside Google That Will Transform How You Live And Lead – Laszlo Bock(data lansării: 14 aprilie 2015)

Google spune că primește 1,5 milioane de aplicații pentru job în fiecare an. Aici, șeful departamentului “People Operations” explică de ce. Laszlo Bock dezvăluie secretele HR-ului Google pentru crearea unei forțe fericite de muncă și pentru atragerea celor mai ingenioși candidați. Cuprinde un sfat: nu te încrede în intuiție – utilizează informațiile pentru a ghici și contura viitorul; și dacă te simți confortabil cu libertatea pe care le-o acorzi angajaților tăi, nu ai mers suficient de departe.

A Curious Mind: The Secret To A Bigger Life – Brian Grazer and Charles Fishman(data lansării: 14 aprilie 2015)

Brian Grazer, producătorul câștigător de premiu Oscar, cunoscut pentru Apollo 13 și serialul de televiziune 24, studiază puterea curiozității și cum să vă găsiți inspirația. De la oameni de știință la spioni, de la aventurieri la lideri în domeniul afacerilor, Grazer a dedicat ani întregi întâlnirilor cu oricine era dispus să converseze pentru câteva ore. Jurnalistul în business și co-autor a cărții, Charles Fishman, adaugă perspective de business.

Team of Teams: New Rules of Engagement for a Complex World – General Stanley McChrystal(data lansării: 12 mai 2015)

Fostul comandant militar, concediat din Armata Statelor Unite ale Americii de Barack Obama în 2010 în urma unui articol defăimător din revista Rolling Stone, s-a întors cu o nouă carte. În cartea Team of Teams, el își utilizează experiența militară pentru a explica felul în care liderii în afaceri ar trebui să se adapteze pentru a-și confrunta oponenții cu capul sus. “When we put talent and resources together, we can do amazing things”, spune el.

Elon Musk: Tesla, SpaceX and the Quest for a Fantastic Future – Ashlee Vance(data lansării: 19 mai 2015)

Miliardarul din domeniul tehnologiei Elon Musk este unul dintre cei mai discutați antreprenori. Afacerea lui, SpaceX, face progrese remarcabile în domeniul călătoriei în spațiu, în timp ce Tesla Motors este un pionier în ceea ce privește mașinile electrice. Anul trecut a ajuns pe prima pagină ale ziarelor cu design-ul pentru sistemul de tranzit rapid “Hyperloop” cu energie solară, capabil să transporte pasageri din Birmingham în Londra în opt minute. Această carte, scrisă de jurnalistul american Ashlee Vance, cuprinde drama din viața lui Musk și munca sa de până acum.

Know How She Does It: How Successful Women Make the Most of Their Time – Laura Vanderkam(data lansării: 25 iunie 2015)

Laura Vanderkam, expert în gestionarea timpului, scrie despre echilibrul dintre locul de muncă și familie. Ea prezintă viața de-a lungul a 1001 de zile din viețile unor femei care câștigă peste 100.000$ pe an și totuși reușesc să își facă timp și pentru familie. Ea își încurajează cititorii să își înregistreze ce fac la fiecare jumătate de oră dacă doresc să devină mai conștienți despre cum își petrec ziua.

The Misfit Economy – Alexa Clay and Kyra Maya Phillips(data lansării: 26 iunie)

Ce putem învăța de la pirați, locuitorii din cartierele sărace, hackerii din domeniul informaticii sau membrii găștilor din cadrul orașelor? Această carte ne face să ne gândim dacă economia pieței negre are ceva să inspire economia tradițională în legătură cu ingeniozitatea, antreprenoriatul și curajul. Promite să includă povești fascinante.

Sursa: www.telegraph.co.ukзайм онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *