10 cărți care te vor ajuta în carieră în 2016

carti business 2016

1. The Confidence Game

Maria Konnikova se clasează în topul scriitorilor de știință a timpului nostru, iar în ultima sa carte analizează metodele prin care mintea noastră poate fi cu ușurință manipulată de persoanele încrezătoare din jurul nostru sau de formatorii de opinie.

2. Originals

Adam Grant este cunoscut mai ales pentru succesul cărții sale, Give and Take (traducerea în limba română apărută la editura Publica, A da și a lua). Grant este și cel mai tânăr profesor titular din istoria Wharton School, școala de afaceri a Universității Pennsylvania. Acesta ne demonstrează în Originals modul în care lumea poate fi schimbată de gânditorii originali.

3. Small Data

În epoca lui Big Data, Lindstrom ne amintește că de foarte multe ori indiciile mici au dus la progrese foarte importante, iar pentru crearea unor branduri puternice este nevoie de combinarea datelor pe care le extragem automat, cu o bună cunoaștere a psihologiei consumatorului.

4. Grit

De ce oamenii talentați nu reușesc să își atingă mereu adevăratul potențial, în timp ce persoanele mai puțin dotate pot realiza cu mai multă ușurință lucruri uimitoare? Deoarece secretul către o reușită nu este neapărat talentul, cât mai ales pasiunea și încăpățânarea.

5. How to Have a Good Day

În ultimii ani, conversațiile pe tema echilibrului între viață personală și viața profesională au dominat șuetele din multe birouri. Webb analizează din experiența ei de consultant de management, care sunt cele mai bune modalități dovedite științific de a lupta cu epuizarea. Cum ne putem transforma rutina pentru a petrece timp liber de calitate și de a lucra cu drag atunci când suntem la birou.

6. The Industries of the Future

Alec Ross a fost consultant pentru inovație în timpul mandatului ca și secretar de stat a lui Hilary Clinton. Acesta a călătorit foarte mult în ultimii ani, analizând afaceri din peste 41 de țări, tocmai pentru a identifica următoarele idei inovatoare din business.

7. Superbosses

Indiferent de industrie, liderii buni au capacitatea de a inspira oamenii din echipa sa. Finkelstein a luat peste 200 de interviuri pentru studiul său, pentru a afla cum reușesc super liderii să fie aproape de echipă.

8. Sprint

Autorii acestei cărți au fost colegi în echipa de design a Google Venture și stiu câteva lucruri despre inovație. În Sprint ei dezvăluie metoda celor 5 zile care vă vor ajuta să oferiți cele mai bune rezultate într-un timp scurt, astfel afacerea poate trece la nivelul următor.

9. How to Make Your Money Last: The Indispensable Retirement Guide

Chiar dacă este un subiect la care nu ne gândim prea devreme nici unul dintre noi, cu toate acestea cu cât ne organizăm mai repede, cu atât mai bine. Un sprijin în această acțiune poate fi planul realizat de Jane Bryant Quinn.

10. The Index Card: Why Personal Finance Doesn’t Have to Be Complicated

Atunci când un jurnalist economic și un profesor universitar ne spun că, totuși, treaba cu gestionarea finațelor personale nu este chiar atât de complicată, cred că e interesat să aflăm care sunt argumentele.

 

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

1 thought on “10 cărți care te vor ajuta în carieră în 2016”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *