10 carti care te fac să plângi

       De cate ori nu am terminat o carte și, fără să ne dăm seama, ne-am trezit cu câteva lacrimi pe obraz? Acelea sunt cărțile care trezesc ceva în noi, niște sentimente atât de sincere încât ne punem în pielea personajelor, le înțelegem și suferim împreună cu ele. Plângem la sfârșitul cărții, pentru că am terminat-o sau plângem pe parcursul ei, din cauza unor scenarii atât de bine create, că ne poartă printr-un amalgam de sentimente, plângem pentru un personaj, plângem pentru că, într-un fel, am vrea ca noi să trăim acea poveste de dragoste și tot aşa. Motive să plângem sunt destule și ne atașăm atât de mult de o carte, că ajungem să ne identificăm poate cu autorul care și-a vărsat viaţa între filele cărții sau poate cu un personaj, pozitiv sau negativ. Cărțile sunt sincere și ne fac și pe noi să fim sinceri. Astăzi vă prezint o listă de 10 cărți care vor scoate cel puțin o lacrimă de la cititori.

   

Where the Red Fern Grows:  The Story of Two Dogs and a Boy
1.Where the red fern grows, Wilson RawlsDe ce moartea unui animal, în literatură, impresionează mai mult decât cea a unui om? Poate pentru că animalele sunt văzute ca ființe pure, nevinovate și sincere? Oricum ar fi, lacrimile nu voi fi eliminate din această ecuație. Pregătiți-vă pentru un roman profund și sincer.
Of Mice and Men
2.Of mice and men, John SteinbeckAcest roman e atât de scurt încât dă impresia că e o povestioară scurtă. Se ascund atâtea mesaje în spatele acestei poveşti și atâtea trăiri transmise prin intermediul personajelor încât ne putem trezi la sfârșitul romanului în căutarea unor semnificații profunde.
The Fault in Our Stars
3. The fault in our stars, John GreenJohn Green ştie exact unde să atingă, cunoaște orice punct sensibil. Adolescenți cu cancer care se îndrăgostesc? Ne-am topit încă de la primele rânduri. Romanul acesta are însă un fir narativ mult mai complex, este scris într-un mod isteț și suav. Tocmai de asta  funcționează și simțim cum ne cuprind sentimente diverse. Ăsta e genul de roman care a ocupat un loc pe cele mai bune liste ale literaturii de anul trecut.
The Heart is a Lonely Hunter
4. The heart is a lonely hunter, Carson McCullersOricâţi demoni ai avea, îi vei întâlni aici, în urechea ta fiind presărate secretele unui mic orășel, Georgia, care îți vor pune la îndoială anumite aspecte din viaţa ta. McCullers deschide subiectul singurătății care afectează condiția umană, dar nu oferă și un punct de sprijin care să ne asigure că totul va fi bine. Descurajarea provoacă suferință și lacrimi.
Revolutionary Road
5.Revolutionary Road, Richard YatesCartea e o tortură de la început până la sfârșit, ca un ghimpe constant și invizibil în deget și care doare atunci când miști degetul sau îl zgândări.
Blue Nights
6.Blue night, Joan DidionAcțiunea romanului este centrată pe titlu, pe nopți albastre care prevestesc sfârșitul luminii, al speranței și al promisiunilor. Sfârșitul verii. Boala. Amintirile despre fiica ei, Quintana Roo, o pierdere devastatoare care i-a frământat sufletul și i-a sădit în corp o răceală permanentă. O poveste adevărată despre despărțirea a două suflete unite.
The Book Thief
7.The Book Thief, Markus ZusakAşa cum e de așteptat, cărțile care au ca temă Holocaustul ne provoacă lacrimi. Însă această poveste a unei fetiţe adoptate, care nu se poate abține din a fura cărți, captivă pe tărâmul morții, în timpul celui de-al doilea război mondial, ne provoacă mult mai mult decât lacrimi. Este o poveste despre capacitatea cărților de a hrăni sufletul.
Bastard Out of Carolina
8. Bastard out of Carolina, Dorothy AllisonE o carte despre un sacrificiu care nu a avut loc, acela al unei mame pentru copilul ei. E o carte despre încercări, durere, ură și inocenţă furata, vise năruite și speranțe deșarte. O intrigă previzibilă, fără devieri, dar redată într-un stil și un limbaj specific sudului, care cucerește cititorul.
Flowers for Algernon
9.Flowers for Algernon, Daniel KeyesO poveste clasică ce emoționează prin felul în care a fost scrisă și prin ceea ce transmite. Este vorba despre un bărbat cu dizabilități care, în urma unui experiment, devine un geniu.
10. Harry Potter and the Deathly Hallows, J.K. RowlingNu judecați înainte să citiți! Am crescut cu această serie și ne-au impresionat personajele, firul epic, poveștile frumos conturate, dar la final am plâns, pentru că luase sfârșit o parte din copilăria noastră, pentru că ne-am luat rămas bun de la o lume în care unii ne refugiam și visam cu ochii deschiși la magie și aventuri.Sursa articol:flavorwire.com    займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *