Cărți pentru adolescenți – recomandări Books Express

Dacă ești adolescent sau părinte de adolescent, atunci acest blog este pentru tine. Îți place să citeșți sau vrei să descoperi stilul care ti se potrivește? Atunci acest blog este pentru tine. Ești părinte și vrei să îți ghidezi copilul adolescent spre un anumit stil de citit? Atunci acest blog este pentru tine.

Știm cum sunt lecturile obligatorii de la școală – mulți spun că sunt învechite, greu de citit și plictisitoare. Nu îi contrazicem, dar nici nu le dăm dreptate, noi suntem aici doar pentru a oferi o soluție win-win. Dacă nu îți plac aceste lecturi impuse, dar doreșți să explorezi cititul din alte perspective, avem o soluție. Lasă-te influențat de noi și de lumea fictivă pe care ți-o propunem.

Alege ficțiunea și îndrăgostește-te de citit, de personaje și de intrigi complexe. Evident, nu poți uita de lecturile de la școală!!! Este însă important să îți alegi un stil al tău și un univers propriu care să îți contureze modul în care citești. Here we go și sperăm să îți placă aceste cărți pentru adolescenți pe care noi le așternem aici pentru tine.

Recomandările noastre pentru adolescenți 

După cum probabil ți-ai dat seama deja, toate recomandările noastre sunt serii, dar nu orice serii, ci unele de mare succes pe plan internațional. Începem cu iubitul vrăjitor “Harry Potter, un bestseller cu renume. Aproape toată lumea știe cine este Harry Potter și seria trebuie clar citită de orice adolescent.

Este un must în materie de lectură și dacă ești un părinte care pregătește atent lista de cărți, aceasta trebuie să fie pe primele poziții.

Continuăm cu două serii distopice, ambele ecranizate și super cunoscute – “Divergent” și “The Hunger Games“. Probabil mulți dintre cei care au văzut filmele au observat lucruri în comun între cele două, dar cărțile sunt complet diferite, cu un vibe distinct și foarte interesant.

Acțiunea este din plin, personajele sunt memorabile, curajoase și gata oricând să își dea viața pentru un țel mai presus de ele.

Next avem “The Maze Runner” o serie perfectă pentru adolescenți, cu o acțiune plasată tot într-un univers distopic și plin de încercări. Haide să fim alături de Thomas și de prietenii săi în încercările de a scăpa de teribilă organizație Wicked. Seria este plină de suspans și de răsturnări de situație și este perfectă pentru un weekend relaxant.

Ultima recomandare este o serie faimoasă, scrisă de Cassandra Clare – “The Mortal Instruments” este o serie de 6 cărți dedicată vânătorilor de umbre. Aceștia au o misiune foarte clară – să distrugă toți demonii de pe Pământ și nu se vor liniști până nu își vor duce misiunea la bun sfârșit.

Haide să fim alături de Jace, Clary, Lizzie, Simon, Alec și Magnus în cele mai antrenante aventuri.

Engleza pentru începători – ce cărți să alegi?

Știm că nu este foarte ușor să citești în altă limbă decât cea maternă, însă noi considerăm că este o experiență benefică. Cunoașterea unei alte limbi în afară de cea română are multe beneficii, atât pentru partea creativă, cât și pentru cea lingvistică.

Gândește-te cât de mulți poți învăța și descoperi atunci când limba nu este o barieră pentru tine – explorezi domenii diverse, gândești mai activ și acest lucru se vede în activitățile tale.

Noi iubim limba engleză și suntem extrem de “commited” cărților în această limbă, indiferent de categoria căreia se adresează. Poate să fie ceva de profil, ficțiune sau non-ficțiune. Nu contează – engleză să fie!!

Am ajuns la concluzia că este important să găsim motivația de a învață, iar dacă la școală nu am avut posibilitatea de a asimila o limbă straină, putem să ne transformăm în autodidacți fără probleme.

Cum am început să citim în engleză? 

Aici vorbim strict din perspectiva proprie și această rețetă poate să funcționeze, poate să nu. Considerăm că orice lectură în engleză este un pas înainte. Nu uita – cărțile trebuie alese cu grijă, în funcție de nivelul fiecăruia. Dacă nu stăpâneșți foarte bine limba, nivelul trebuie să fie clar începător și de acolo creștem ușor, ușor.

În trecut, atunci când cuvintele erau numeroase și nu știam ce înseamnă toate, aveam o agendă pe care ne treceam cuvintele considerate dificile. Astăzi există mai multe instrumente care te pot ajuta – sticky notes sau notes subțiri pentru a marca o pagină complicată.

Dacă ești îndrăzneț, îți recomandăm să iei un marker sau un creion, care sigur te vor ajuta să scoți în evidență ce ai citit și ce dorești să evidențiezi.

Cel mai important pas este să ai alături un dicționar bun. Găseșți pe site-ul nostru o sumedenie de recomandări și sigur vei găsi o variantă care să ti se potrivească. Vezi selecția noastră aici.

Titluri ușoare în engleză pentru începători

De la stanga la dreapta – Roald Dahl, J.K. Rowling si Neil Gaiman

Este important să ai alături autori care să te ajute să înveți engleză. Prima carte care ne-a ajutat să înțelegem vocabularul de baza a fost “Short Stories în English for Beginners”, o carte cu multe povești scurte și ușoare. Acest tip de cărți îți dau curaj și te introduc ușor, ușor în universul învățării unei limbi străine. Dacă îți place propunerea noastră, avem pe site o întreagă rubrică asemănătoare aici.

Cu ce autori am început noi? Răspunsul este foarte simplu – Neil GaimanRoald Dahl și J.K. Rowling. Este un adevărat trio de autori, care te va ajuta enorm în misiunea ta de cucerire a unei limbi străine. Dacă ai nevoie de recomandări precise, trebuie să te pregătești și să speri că o să ne oprim.

Un trio de aur pentru cei curioși

Neil Gaiman este un autor cult pentru noi și prima carte citită a fost “Coraline”, o carte ce ne-a umplut sufletul și ne-a ajutat să înțelegem limba engleză. Evident, nu trebuie să uităm de celebra seria “The Sandman”, care beneficiază și de o ecranizare. 

Roald Dahl este un autor complex, care se adresează în mare parte celor mici, dar în același timp și celor începători, care au nevoie de lecturi ușoare. Cine nu a auzit de celebra “Matilda”?

J.K.Rowling nu mai are nevoie de nicio prezentare, ea fiind celebră pentru seria “Harry Potter” iubită, adorată și venerată în întreaga lume.

Recomandăm Harry Potter după ce ai terminat cu Neil și Roald, pentru că aceste este un nivel mai sus în materie de complexitate, dar tot este o lectură care se poate savura încet și cu scop pedagogic.

Familia Regală – cărti Books Express cu sânge albastru

Astăzi dorim să vorbim despre un subiect care a atras atenția unei lumi întregi – trecerea în neființă a Reginei Marii Britanii, o personalitate iconică pentru multe generații. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a trăit o viață plină de provocări, devenind suverană de la o vârstă fragedă.

A invățat să facă față discriminării de gen, să se impună prin prezență și personalitate și a reușit să slujească poporul britanic cu demnitate și respect.

O viață trăită în slujba poporului

Așa cum orice eră are un sfârșit, era Majestății sale s-a terminat demn și frumos, într-un cadrul solemn și impresionant. Toți am văzut funerariile organizate în cinstea ei și putem spune fără ezitare că am rămas impresionați și fără cuvinte. Mii și mii de oameni și-au luat rămas bun de la regina inimii lor, i-au adus un omagiu discret și au fost alături de Familia Regală în acest ultim drum.

S-a celebrat frumos, discret și cu mare respect pentru o viață de 96 de ani dusă în slujba unui popor care a iubit-o.

Așa cum fiecare om dorește să își aducă aminte de o ființă dragă, așa ne exprimăm și noi dorința de a explora cât mai mult istoria Marii Britanii, să înțelegem Familia Regală și să cunoaștem tradițiile sale marcante.

Probabil ați văzut deja ce desfășurare de forțe și ce organizare maiestuoasă a cuprins toată Marea Britanie, și exact asta dorim să facem și noi aici, pe blog. Am căutat pe site-ul nostru și avem o rubrica specială pentru Familia Regală și suntem siguri că multe titluri vă vor atrage atenția. 

Recomandări Books Express de titluri despre Familia Regală

Am surprins aici fără dar și poate cele mai importante persoane din Familia Regală a Marii Britanii – Regina, Prințesa Diana, Kate, William, Harry și Meghan. Sigur cunoașteți foarte bine povestea tuturor din fața TV-ului sau prin intermediul Internetului, dar câte cărți ați citit despre acestea?

Din punctul nostru de vedere, povestea Reginei este una dintre cele mai puternice și cele mai marcante povești citite vreodată, pentru că ne-a demonstrat puterea unei femei și modul în care aceasta a pus datoria mai presus de viața sa personală.

La prima vedere totul poate părea perfect, dar faptul că te naști cu sânge albastru nu înseamnă doar beneficii – înseamnă renunțări, sacrificii, datorie și multă rigurozitate.

Pe Diana probabil toată lumea o cunoaște, fiind mama lui William și al lui Harry, prințesa inimilor. Moartea sa tragică a zguduit o lume întreagă și mii de oameni au plâns la unison pentru dispariția ei. Viața regală nu a fost chiar pe placul ei, aducându-i Dianei suferință și trădare. Cel mai frumos dar pe care aceasta l-a primit a fost reprezentat de cei doi fii ai săi, amândoi ajungând oameni admirabili. Primul este William, primul moștenitor al Coroanei. Pe William și pe soția sa, Kate, îi îndrăgește toată lumea pentru că reprezintă viitorul Coroanei, doi tineri frumoși, inteligenți, care se iubesc și care reprezintă valorile monarhiei.

Al doilea este Harry, care are o poveste puțin diferită. Harry și Meghan pot reprezenta un cuplu diferit de primul, însă și de la aceștia am învățat multe.

Este important să punem iubirea mai presus de datorie și să avem curajul să luptăm pentru a o avea.

Deși acțiunile lor contravin tradițiilor, cei doi au reușit să se separe de Familia Regală și să își facă viața în altă parte. Orice acțiune este demnă de curaj, atunci când în spate există un scop măreț.

La final, rămâne doar amintirea unei vieți mărețe

Sperăm să vă placă recomandările noastre și să învățați multe din cărțile pe care vi le-am arătat. Pe final de articol, lăsăm aici un video foarte interesant de pe National Geograghic despre viața Reginei.

Recomandări Books – TikTok made me buy it

Tik Tok made me buy it este un fenomen super cunoscut, valabil la o grămadă de categorii din online – make up, haine, cărți, orice!!! Evident, noi astăzi nu vorbim despre make-up sau haine, ci vorbim despre cărți, pentru că acestea ne definesc scopul aici și știm că despre acestea doriți să citiți.

În trecut am mai scris câteva recomandări, dar având în vedere cât de repede se schimbă preferințele și trend-urile pe TikTok, această rubrică trebuie să beneficieze de un update constant. Am ales cărți în vogă în acest moment, dar trebuie să recunoaștem, am adăugat și câteva alegeri personalizate. Hihi!

The Love Hypothesis” este o lectură relaxantă, dedicată pasionaților de romance dar și de biologie. Ali Hazelwood a reușit să creioneze două personaje extrem de inteligente, dar dureros de începătoare la capitolul “dragoste”. Olive și Adam sunt un cuplu atipic, uniți de pasiunea pentru cercetare, care ajung împreună printr-o coincidență. Olive are un obiectiv în viață și nimeni nu o poate abate de la acesta iar Adam este morocănosul campusului, care a muncit din răsputeri pentru cariera sa. Ce se întâmplă atunci când două personalități diametral opuse încep să dezvolte o atracție comună? Vedeți în “The Love Hypothesis”, o carte perfectă pentru tocilarii îndrăgostiți.

The Spanish Love Deception” este una dintre cărțile momentului, cu un trope atât de haios – fake boyfriend. Atunci când Cătălina trebuie să aducă un iubitul la nunta surorii sale, nimeni nu se gândea că aceasta o să apară cu Aaron, un băiat extrem de arogant, dar amuzant și chipeș. Chimia dintre ei este notabilă, un slow burn delicios pentru fanii Romance-ului, iar la final, un rol de interpretat devine mult mai mult de atât.

Aparent TikTok este mare fan Colleen Hoover, pentru că în topurile book-ish sunt 2 titluri pe care noi le iubim și pe care le-am văzut aproape peste tot. “It ends with us” este carte care practic a scos-o din lumea cititorilor pe Colleen, pentru că a fost promovată foarte casual de Kylie Jenner. În momentul în care aceasta a apărut pe Instagram citind cartea, totul a explodat și vânzările s-au ridicat până la cer. Lucrurile s-au schimbat pentru Colleen de atunci, pentru că aproape orice titlul este mai promovat și mai iubit, atunci când are parte de o mediatizare ca la carte. Urmată de acest titlu este “November 9“, o carte pe care o recomandăm din suflet, pentru că arată efectiv cum viața poate juca feste asupra personajelor noastre. Ziua de noiembrie 9 este definitorie pentru evoluția și destinul lui Fallon și Ben, un cuplu care cunoaște dragostea, doar pentru a avea parte de un șir de întâmplări neprevăzute, toate rotindu-se în jurul cifrei 9.

Miscounduct” este o carte scrisă de Penelope Douglas și ce-i drept, a stârnit câteva controverse, mai ales pentru subiectul ales – relație dintre profesoară și părințe. Oricum, Penelope are o mare afinitate pentru acest tip de trope-uri, pentru că sunt mai îndrăznețe și au acel iz de interzis care transformă orice lectură obișnuită într-una WOW.

Goodbye Comic Con

Dragă cititorule/ client Books Expres / vizitator de Comic Con,

Se spune că experiențele tari nu durează mult timp și din păcate, acest lucru s-a adeverit. În cazul nostru, putem spune că a durat FIX 3 zile, adică de pe 26 și până pe 28 august . Dacă nu te-ai prins încă de evenimentul la care ne referim, vorbim aici despre East European Comic Con, în cadrul căruia Books Express a fost “expozant”.

Din cauza pandemiei, am pierdut deja multe experiențe drăguțe de carte și ne era atât de dor de vibe-ul de târg. Ne era dor de interacțiunea face to face și deși a fost extrem de aglomerat, ne-a plăcut la nebunie pentru că nu am avut timp să stăm.

Am vorbit cu fiecare persoană în parte, am schimbat impresii și recomandări sau pur și simplu am admirat oamenii care ne răsfoiau rafturile cu cărți.

Așa cum ne cunoșți deja, ne-am adaptat “arsenalul” și am adus la târg cărți care să prindă la public și care să capteze atenția pasionaților de manga și de comics.

Nu putem să vă spunem exact ce anume a prins cel mai bine, pentru că am vândut din toate și de toate.

Am avut chiar o categorie foarte nice, aceea de cooking books, un lucru pe care nu l-am văzut pe rafturile altora. Dacă ti-a plăcut maxim un serial și ești și pasionat de gătit, atunci această categorie îți este dedicată 100%.

Dor de vorbă

Însă partea de interacțiune este una dintre cele mai dragi și priceless experiențe, pentru că îți arată exact cât te prețuiește publicul tău și de ce anume alege să comande sau sau să cumpere live de la tine.

Este un sentiment tare fain să vină cineva la tine cu o cartolină cu dedicație sau să dorească să îți adreseze două vorbe.

#feteledelabooks sunt mereu în gândul clienților Books Express pentru atenția la detalii, grija cu care livrează un colet și pasiunea pentru cărți.

Acest lucru se vede în fiecare comandă și în fiecare conversație, iar atunci când clienții ne confirmă acest lucru, bucuria este mare și am simțit-o direct în inimă.

Cele 3 zile de târg au trecut super repede și sincer, nu am simțit oboseala. Dacă mai dura încă 3 zile, probabil stăteam acolo cu aceeași energie și același entuziasm. Ca dovadă, dorim să îți arătăm câteva poze, care demonstrează clar cât de faini sunt oamenii care ne urmăresc și cât de norocoși suntem să îi avem alături. 

Books Express – recomăndari Fantasy

Genul Fantasy este infinit și extrem de creativ. Permite oricărui cititor să viseze și să își imagineze o lume perfectă. Nu este foarte greu să îți închipui că ești o zână sau un luptător cu puteri speciale. Atunci când vine vorba de lumea creată în interiorul unei pagini Fantasy, nicio idee nu este prea exagerată sau ciudată.

Iubim cărțile Fantasy și admirăm autorii acestui gen, pentru că ne dăm seama de talentul lor și de creativitatea de care dau dovadă. Worldbuilding-ul este impresionant, personajele sunt deosebite și tot contextul este unul out of this world, care impresioneza pe oricine. Nu trebuie să te consideri mare fan al acestui gen pentru a înțelege un univers Fantasy și ceea ce are de oferit. Noi suntem siguri că această lume imaginară te va cuceri de la prima pagină deschisă.

Recomăndari Fantasy

Astăzi dorim să vă aducem aminte de câteva cărți Fantasy de excepție, unele mai vechi, altele mai noi, dar la fel de frumoase în conținut, dar și în aspectul exterior. 

Empire of the Vampire” este considerat un High Fantasy de excepție și un volum care te va lăsa fără răsuflare. Lumea vampirilor este deosebit de complexă, iar această poveste o să te surprindă prin creativitate, scenele șocante și cu conținut matur, dar și prin elementele comune de Fantasy. Noi am citit-o deja și am fost vrăjiți!! În plus, cartea are multe ilustrații geniale, extrem de bine executate și foarte expresive. You will love them!!!

Dune” nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind un volum de referință pentru genul său. Frank Herbert a fost un deschizător de drumuri iar această carte i-a marcat cariera. Dune a beneficiat de multe ecranizări, vechi sau noi, dar nimic nu poate să depășească originalul, povestea scrisă. Universul Dune este complex, este destul de greu de explicat, dar este fascinant și foarte bine construit. Dacă nu ai auzit până acum de Dune, este cazul să îți cumperi cartea și de ce nu, toată seria. Recomandarea noastră vine în formă Deluxe Edition.

Bryce și Hunt se întorc în “House of Sky and Breath”, de data aceasta mai puternici și mai uniți, gata să facă față amenințărilor și celor care se opun poveștii lor. După lupta avută în primul volum, ambii au nevoie de o pauză, însă forțele răului nu se opresc aici și vor încerca din nou să cucerească Crescent City. Din păcate pentru cei răi, nu știu ce îi așteaptă…. Pentru pasionații de lecturi de acest gen, Sarah nu mai are nevoie de nicio introducere și este una dintre cele mai îndrăgite și vândute autoare.

Continuând în vibe de Fantasy, “The Atlas Six” este o senzație de carte, promovată intens pe social media, mai ales pe Bookstagram și pe Booktok. De cele mai multe ori, o poveste are nevoie doar de o văpaie pentru a isca un adevărat incendiu, și exact acest lucru s-a întâmplat cu cartea noastră. De la o carte self published a ajuns să fie publicată în mii de exemplare și cititorii au reacționat.

The hype is real și acest lucru se poate dovedi doar prin câteva cuvinte din synopsis – “Each decade, the world’s six most uniquely talented magicians are selected for initiation – and here are the chosen few…”.

Books Express @ Comic Con 2022

Așa cum am anunțat în urmă cu câteva săptămâni, Books Express vă așteaptă la Comic Con 2022, un eveniment organizat în incinta complexului Romexpo din București, în perioada 26-28 august.

Comic Con a intrat pentru prima dată pe piața din România în 2013. De atunci a avut un succes răsunător, cu mii de oameni care i-au călcat pragul anual.

Pe lângă invitații de marcă și surprizele specifice acestui tip de eveniment, atmosfera este una de milioane, pentru că aici se întâlnesc iubitorii de anime-uri, manga, graphic novel sau comic books și își contruiesc propriul lor univers. Știți deja de faimoasele cosplay-uri și cât suflet a fost pus în aceste costume.

Noi abia așteptăm să ne întâlnim cu oameni frumoși, pasionați și curioși, care să ne înveselească standul și să ne transmită energia lor.

Ce găsiți la Books Express @ Comic Con 2022? 

Anul acesta ne bazăm pe 3 mari categorii – comics, manga și cookbooks. Încercăm să atragem o paletă cât mai diversă de vizitatori și suntem siguri că prin produsele noastre vom reuși să facem acest lucru. La ce anume să te aștepți pentru fiecare categorie?

Lasă-te încântat de supereroi și de povești fantastice. Marvel, DC și alte categorii de comics te așteaptă la Comic Con cu titluri mai vechi ce îți lipsesc din colecție, sau titluri noi, recent apărute pe piață.

Fie că ești fan Marvel, fie că îți place mai mult DC Comics, pregătește-te de o mare aventură la standul nostru, pentru că o să fie plin cu cele mai frumoase cărți ilustrate, dedicate atât celor mici cât și celor mari.

Aici vei avea din plin de unde alege, pentru că oferta este mare. În plus, dacă nu găsești la noi la stand ceva care să își placă sau care să te ajut să îți întregești colecția, te așteptăm pe site. Distracția începe atunci când trebuie să alegi din diverse titluri și categorii.

Alegerea este foarte grea, pentru că avem multe variante pentru tine – Death Note, Demon Slayer, Naruto, Boruto, Dragon Ball Z, Love me, Love me not sau My Hero Academy. Titlurile sunt multe, cunoscute și abia te așteaptă să le iei acasă pentru a le savura.

Poate te-am surprins aici, însă suntem siguri de alegerea noastră și știm că vom atrage privirile. În această categorie intră mai multe tipuri de cărți, pentru că sunt variate și unele pot surprinde. Avem cărți scrise de oameni din domeniu, care au învățat gastronomia și știu ce zic, însă avem și cărți mai deosebite.

Actori sau cântăreți care și-au descoperit pasiunea pentru bucătărie sau de ce nu, cărți de gătit inspirate din seriale sau filme celebre. Pe toate le găsești la noi la stand, în locul special dedicat. Nu e nevoie de multă atenție, le vei vedea acolo.

Cumpara bilete EAST EUROPEAN COMIC CON 2021, Bucuresti ~ Romexpo

Books Express – recomandări de biografii

În articolul de astăzi dorim să vorbim despre non-ficțiune și despre puterea acesteia. Chiar dacă mulți cititori preferă operele de ficțiune, lecturile de non-ficțiune sunt pur și simplu enlightening, adevărate lecții de viață de la care dorim să învățăm cât mai multe.

Nu trebuie să citim neapărat cărți ce aparțin unor personalități marcante, care au o poveste de viață încărcată. Orice persoană are o poveste proprie și în funcție de context, putem lua de la fiecare ceva important și să aplicăm în cazul nostru ce considerăm că ni se potrivește, sau de ce nu, ce lipsește.

Acum nu putem spune că o carte de non-ficțiune te va învăța cum să faci bani, să te transformi peste noapte într-un rock star sau să găsești răspunsurile Universului, dar suntem siguri că o carte bine scrisă te poate ajuta să te descoperi, să îți dai seama ce îți lipsește în viață și să aplici corect cele învățate. Până la urmă, viața este o călătorie constantă și cât timp respirăm, este important să asimilăm cât mai multe, pentru a creiona cea mai bună versiune a noastră.

Am pregătit pentru voi câteva biografii și suntem siguri că vor ajunge fix acolo unde trebuie, pentru că sunt adevărate lecții de viață pentru cei interesați să asculte și să se autodepășească. 

Începem cu o carte care acum câteva luni făcea furori pe social media, chiar dacă timing-ul a fost puțin ciudat, având în vedere ce anume s-a întâmplat la ceremonia Oscars. Will de Will Smith este considerată una dintre cele mai bune biografii EVER. Stilul impactant al lui Will Smith și ceea ce a încercat el să transmită au trecut granițele paginilor și au ajuns fix la sufletul cititorilor, fiind o adevărată lecție de viață care a surprins. Maturizare, dependență, sacrificii, viața de cuplu, dar și viața de părinte, toate sunt dezbătute cu o rece sinceritate, fără să aplici nici măcar puțină anestezie lecturii.

Taste de Stanley Tucci este o carte delicioasă, ce îmbină viața marelui actor cu amintirile lui culinare. Acest gen de carte parcă aduce aminte de Marcel Proust și madlena sa, pentru că în această lectură, orice fel de mâncare are o poveste de care Stanley își aduce aminte. Ne-a plăcut foarte mult stilul său liber și sincer, care nu face decât să își aducă aminte cu drag de oamenii pe care i-a iubit și pe care i-a întâlnit în carieră. O carte sinceră, plină de rețete minunate, ce vor încânta atât sufletul cât și papilele gustative, măcar imaginar.

Elon Musk de Ashlee Vance este o carte foarte bună, despre un om controversat, dar care reprezintă o poveste de un real succes. Toată lumea știe cine este Elon Musk și ce reprezintă aceasta pentru economia globală, fiind unul dintre milionarii planetei. Complicat, greu de înțeles dar și ușor de urmărit, Elon este o adevărată enigmă pentru oamenii din jur, fiind destul de imprevizibil. În această carte, Ashlee o să încerce să deslușească secretele lui Elon și să ne ajute, poate, poate, să asimilăm câteva tips and tricks în modul în care acesta face afaceri.

A Promised Land de Barack Obama a surprins prin stilul sincer și plin de candoare cu care al 44-lea Președinte al SUA se adresează publicului său. Obama a fost un președinte cu o popularitate extrem de ridicată și afinitatea lui către scris a impresionat multă lume. Pare că scrisul a devenit o afacere de familie și soții Obama se întrec în cărți originale și pline de conținut de calitate. Rămâne de văzut cine a câștigat bătălia poveștilor de viață.

The Storyteller de Dave Grohl este o carte nou apărută, care surprinde fața mai vulnerabilă a solistului trupei Foo Fighters. Dacă pe scenă îl vedem plin de energie, chiar un adevărat bad boy, aici lucrurile se schimbat și Dave s-a decis să împartă cu cititorii aspecte din viața sa privată. It’s impossible not to be won over by him… With the flair of a natural raconteur, Grohl broadly makes the job of a rock superstar out to be tremendous fun… Sometimes the good guys do win.”

Recomandări Books Express – Noutăți în medicină

Așa cum bine ne cunoașteți, înclinația noastră spre medicină ne-a creionat trademark-ul și suntem mereu preocupați să găsim de cele mai bune cărți din domeniu, atât în română cât și în engleză.

Deși luna august a început de câteva zile, avem multe recomandări de cărți noi de medicină, care s-au dovedit extrem de folositoare pentru cei care studiază sau se gândesc să facă acest lucru în viitorul apropiat. 

Medicina este un subiect extrem de greu și de pretențios, cu foarte multe cărți de specialitate, însă misiunea complicată este de a găsi cărțile potrivite pentru fiecare. 

Dintr-o abundență de subiecte, este important să găseșți cartea care ți se potrivește, care să te ghideze spre rezultatul pe care tu ti-l dorești.

Am pregătit câteva recomandări proaspete de cărți de medicină și vă invităm să vedeți dacă acestea se potrivesc profilului vostru. Gama este variată, așa că sigur veți avea de unde alege.

Recomandări Books Express – noutăți în medicină

Oxford Textbook of Heart Failure” este cartea pe care trebuie să o ai atunci când studiezi bolile inimii și efectele acestora. Cartea îmbină informația cu ilustrațiile detaliate (peste 300 la număr) și a strâns date medicale din aproape 20 de ani de studii.

Reprezintă o lectură esențială pentru cardiologii cu diplomă, dar și în pregătire, medici generaliști, chirurgi, medici primari, farmaciști și asistente de specialitate.

Atlas Netter ediția 8 – 2022, Netter Atlas of Human Anatomy: Classic Regional Approach” este ideală pentru studenții care învață medicina și participă activ la diferite cursuri de profil. Ilustrează corpul omenesc parte cu parte, cu o claritate și corectitudine desăvârșită, totul prezentat din perspectiva unui clinician. Un must have în bibliotecă pentru orice pasionat, dar și cunoscător.

Abdominal Ultrasound: How, Why and When” este considerată cartea de căpătâi folosită în UK pentru practicarea ecografiilor abdominale. Ediția aceasta este actualizată pentru a include ultimele instrumente în materie de tehnologie și best practice, fiind folosită de toți medicii, indiferent de nivelul la care se află.

Cartea este ilustrată și acoperă toate elementele de bază pentru a putea formula o discuție sau o analiză complexă.

Addiction Psychiatric Medicine: A Comprehensive Board Review” – schimbăm puțin direcția în care am mers până acum și vorbește deschis despre bolile și tulburările testate frecvent la examinările comisiilor de psihiatrie despre dependență. Cartea cuprinde 2 părți: una cu scurte capitole, dar detaliate despre dependențele cele mai comune – alcool, sedative, droguri, tutun, canabis și stimulente/ și una ce cuprinde întrebări grilă asemenea celor care se dau la examene, perfecte pentru învățat sau repetat.

Cărți de călătorie – recomandări Books Express

Un lucru este cert – vara este în elementul ei de câteva săptămâni bune și acest lucru ne bucură mult. Deși temperaturile ne copleșesc uneori, haide să privim partea plină a paharului. Avem libertatea deplină de a explora lumea așa cum ne dorim!!!

Suntem liberi să călătorim și englezul avea dreptate cu vorba sa bine cunoscută – the sky is the limit.

Orice iubitor de aventură trebuie să fie pregătit și documentat. Dacă unii preferă să exploreze pe modul spontan, noi ne facem temele de acasă și ne asigurăm că vom surprinde toate locurile esențiale ale destinației noastre.

Fie că optezi pentru munte, mare sau un city break, asigura-te că ai lângă tine un ghid turistic sau o carte tip companion, cu toate informațiile importante ale locului în care te duci. 

Avem noi câteva recomandări și reprezintă un mix între locuri deja vizitate și bucket list, așa că fiți cu ochii pe articol până la final.

Cărți ghiduri de călătorie şi vacanţă

Dacă îți place să îți faci un itinerariu de vacanță bine pus la punct, clar ai nevoie de acest tip de carte, care îmbină perfect design-ul cu informația. Pozele sunt minunate și calitative, iar informațiile sunt din abundență. Există multe tips and tricks pentru cei care vor să facă ceva deosebit, așa că plictiseala nu este pe listă. În plus, pentru a evita aglomerația și locurile prea populare care nu au un farmec aparte, consultă cu atenție aceste cărți pentru că îți furnizează informații valoroase.

Cărți ghiduri de muzee și monumente istorice

Unii dintre noi poate iubesc plimbările în aer liber și cele fără un program anume, unii poate sunt fascinați de istorie, de muzee și de momumente istorice.

Latura de poveste a fiecărui oraș este extrem de frumos de descoperit și cei melancolici și romantici din fire iubesc muzeele încărcate de istorie și de informații. Pentru a nu te prinde pe nepregătite, avem câteva recomandări de cărți de acest tip, pliiiiiine de info de excepție.

Cărți ghiduri de restaurante, baruri şi cafenele

Aici începe distracția și trebuie să recunoaștem, această categorie este preferata noastră, pentru că iubim o cafea bună și o mâncare pe măsură, cu iz tradițional.

Dacă nu ți-ai făcut temele de acasă, atunci trebuie să ai o carte complet “echipată” cu toate informațiile vitale pentru a găsi o cafenea de renume, o cafea pe gustul tău și un restaurant cu mâncare de vis.