The International Booker Prize 2023

6 autori norocoși și talentați se bucură în acest moment de euforia câștigului, după ce cărțile lor au apărut în shortlist-ul evenimentului The International Booker Prize 2023. Dacă nu sunteți familiari cu Premiile Booker (It’s ok, we don’t judge), iată tot ce trebuie sa știți despre acest eveniment important al comunității literare. 

Premiile internaționale Booker sunt susținute anual pentru a promova și, desigur, premia, cărți de ficțiune traduse din toată lumea. Cuvântul care poate descrie cel mai bine acest eveniment este diversitate. Astfel, dacă nu sunteți încă siguri care să fie următoarea carte pe care sa o lecturați, iată shortlist-ul cu cele 6 cărți votate de jurați. 

Shortlist-ul International Booker Prize 2023 

“These books are all bold, subversive, nicely perverse. It is a list of remarkable variety” – Leïla Slimani, chair of the International Booker Prize 2023 judges

Still Born (Autor: Guadalupe Nettel; Translator: Rosalind Harvey)

Still Born
Urmărind poveștile a două femei trecute de treizeci de ani care au pus întotdeauna pe primul loc carieră, Still Born subliniază greutatea deciziilor bazate pe emoții de care protagonistele nu credeau ca se vor lovi, punând accentul pe ambivalența maternă. Totuși, ce facem atunci când lumea ne este dată peste cap iar circumstanțele nu sunt întotdeauna de partea noastră?

Standing Heavy (Autor: GauZ’; Translator: Frank Wynne)

Standing Heavy
Consumerism, capitalism, satiră, Parisul și o realitate pe care nu toata lumea o cunoaște. Așa am putea descrie în doar câteva cuvinte cartea autorului GauZ’. Standing Heavy este povestea bazată pe viața reală a lui GauZ’ și a familiei sale, din vremea în care acesta era încă un simplu student fără documente în Paris.

Time Shelter (Autor: Georgi Gospodinov; Translator: Angela Rodel) 

Time Shelter: WINNER OF THE INTERNATIONAL BOOKER 2023
Pregătiți pentru o excursie în trecut? Georgi Gospodinov le oferă pasionaților de ficțiune o poveste fascinantă, ce prezintă un nou tratament pentru pacienții care suferă de Alzheimer. Cum? Prin transportarea lor în trecut, mai exact, decorarea fiecărui etaj al clinicii cu scopul de a reprezenta un anumit moment din istorie. Acest loc devine însă un spațiu perfect chiar și pentru persoanele care vor să se detașeze pentru câteva momente de viața modernă. Să fie această clinică cu adevărat o oază de liniște? Află toate răspunsurile în Time Shelter.

The Gospel According to the New World (Autor: Maryse Condé; Translator: Richard Philcox)

The Gospel According To The New World
Cine este Pascal? Ei spun că este fiul lui Dumnezeu, de o frumusețe rară, cu tenul închis și ochi de culoarea mării, însă de unde a venit? Pornind într-o mulțime de călătorii pentru a-și afla trecutul și originile, Pascal întâlnește o mulțime de comunități, creându-și un nou scop: salvarea umanității și aflarea secretelor ascunse printre rândurile Evangheliei Noii Lumi. 

Whale (Autor: Cheon Myeong-kwan; Translator: Chi-Young Kim)

Whale: Shortlisted for the International Booker Prize
O nouă ficțiune plină de umor, surprize și personaje fascinante a fost creată pentru cititorii pasionați de stilul și poveștile coreene. Whale urmărește povestea a trei personaje: mama, profund fascinată de cocoașa unei balene zărite în ocean, fiica mută care vorbește cu elefanții și o bătrână cu un singur ochi ce poate controla albinele cu ajutorul fluierului său. Dacă această descriere nu v-a atras destul de mult atenția, nu știm ce o va face. Aflați întreaga poveste a celor 3 personaje fantastice în Whale

Boulder (Autor: Eva Baltasar; Translator: Julia Sanches)

Boulder
Iubire sau libertate? Aceasta este întrebarea din opera de ficțiune a Evei Baltasar, Boulder, care prezintă poveștile pline de dragoste și greutăți ale Samsei și iubitei sale, Boulder. Vor reuși cele două să treacă peste obstacolele vieții și să își găsească sensul împreună, sau libertatea va fi un preț prea mare de plătit pentru viața de familie?

Cine a jurizat International Booker Prizes 2023

Printre jurații care au ales titlurile câștigătoare ale acestui an se regăsesc: Leïla Slimani, autoare și jurnalistă ce a câștigat numeroase premii pentru operele publicate, Uilleam Blacker, autor și translator pentru diferiți autori ucraineni, Parul Sehgal, autoare, critic literar, editor și profesor de creative-writing la New York University, Frederick Studemann, Editor Literar pentru Financial Times și Tan Twan Eng, autor nominalizat în repetate rânduri pentru premiile Booker, și nu numai. 

Acestea fiind spuse, dacă ești amator al operelor de ficțiune care te vor surprinde, scoate din zona de confort și care te vor provoca la fiecare pagină, pregătește cana de cafea, semnul de carte cu draga noastră Amandină și intra în șase noi lumi care îți vor capta întreaga atenție. 

Black Friday pe Books Express

Haide să sărbătorim împreună Black Friday pe Books Express. Mulți dintre noi avem câteva momente marcante ale anului, pe care le așteptăm cu nerăbdare! După Crăciun, zile de naștere sau onomastice, Black Friday este o zi duală. Reprezintă bucuria achiziționării unor obiecte pe care ni le dorim, însă acest lucru înseamnă și bani cheltuiți.

Lăsând aspectul negativ la o parte, Black Friday vine pe Books Express în perioada 11-13 noimebrie. Noi spunem însă că merită fiecare bănuț cheltuit. De ce? Este esențial să investești în cultură și în dezvoltare, iar cărțile reprezintă modul ideal de a face acest lucru.

Nu spunem că nu poți face loc altor pasiuni, însă cultura trebuie să fie fundamentală. Aici intervenim noi cu promoțiile pe care le-am fixat sprecial pentru cititorii noștri în această perioadă. Sunt cărți din diverse domenii, dar și cărți de beletristică, ficțiune sau non ficțiune.

Ce te așteaptă pe Books Express de Black Friday? 

Dacă te pasionează cititul, anul acesta nu trebuie să ratezi cărțile din promoțiile de Black Friday. Cu reduceri de până la 75%, aceasta este perioada în care te vei bucura de discount-urile pe care le căutai.

De la autori celebri, până la titluri mai puțin cunoscute, dar la fel bune, acum este momentul să alegi tot ce ai vrea să citești în vacanța de iarnă și, de ce nu, in anul care urmează.

De la cărți de medicină și până la cele pentru copii, reducerile vin cu cadouri pentru fiecare membru al familiei, dar și pentru prieteni și chiar pentru tine.

Alege și comandă titluri deosebite de la Books Express pentru a te putea relaxa în serile reci ale iernii cu una dintre activitățile tale favorite: cititul. Te asteptăm pe site pentru surprize.

Cărți Horror de Stephen King

Cuprins:

  1. Stephen King – cum a început totul
  2. Ce are special Stephen King?
  3. Recomandări de cărți Horror scrise de Stephen King
  4. Stephen King și procesul său creativ

1. Stephen King – cum a început totul

Continuăm #lunahorror pe Books Express cu un articol special, care o să vă încânte. Când vine vorba de cărți Horror sau genul Horror în sine, Stephen King este numele cel mai cunoscut, cu greutate în lumea literaturii.

Este un autor celebru, ale cărui cărți au fost ecranizate de foarte multe ori și faima sa continuă să crească exponențial. Este extrem de smart, sadic, un bun psiholog și iubitor de religie, care își pune amprenta asupra fiecărei povești.

Sursa foto:https://stephenking.com/

Stephen Edwin King s-a născut în Portland, Maine, în 1947. Prima sa lucrare literară s-a numit “The Glass Floor” și a apărut în revista “Startling Mystery Stories în 1967. În 1971 a început să predea engleza la Hampden Academy, însă în timpul său liber continua să compună scurte povești.

În 1973, publicația Doubleday & Co. a acceptat să îi tipărească povestea “Carrie“. De atunci, cariera lui King a explodat. Practic, începând cu 1974, totul s-a schimbat pentru Stephen. Lumea începea să cunoască acest autor talentat, cu o predilecție interesantă pentru genul Horror.

2. Ce are special Stephen King?

Întrebarea este extrem de simplă și atenție, urmează informații de un real interes. Stephen King nu este un autor ușor. Dacă vă doriți un auto simplu, atunci trebuie să alegeți pe altcineva. Pe lângă elementele Horror care înspăimântă și conferă nopți albe, există elemente complexe.

Religia, psihologia, natura umană sau drama, toate influențează categoric scrierile sale. Pe lângă asta, King nu iubește foarte mult dialogurile. La prima vedere, cărțile sale sunt stufoase, cu mult text. Îi plac descrierile și contemplează mult asupra unei idei. Pune accent mult pe psihologie și natura umană, considerând-o un trigger în cărțile sale.

Când avem ocazia, putem să vorbim mult despre cărțile sale. Haide mai bine să facem câteva recomandări, sunt mai practice. Pe site avem o selecție generoasă și vă așteptăm să vă delectați cu titlurile propuse.

3. Recomandări de cărți Horror scrise de Stephen King

Acestea sunt practic, unele dintre cele mai importante cărți scrise de King. Prima carte pe care o recomandăm tuturor este “IT“. Un clown, prieteni din copilărie și un oraș bântuit. Sună ciudat, dar așa se rezumă cartea. Clown-ul IT o să vă înspăimânte și o să vă intrige în același timp. Este probabil, una dintre cele mai grafice povești scrise de King.

Așa cum am menționat mai sus, “Carrie” este cartea sa de debut, de unde a început totul. Povestea are multe ecranizări, este sângeroasă și extrem de scary. Carrie este un produs al unei societăți care judecă și care determină un comportament disturbant al unei adolescente nevinovate. 

Cujo” este o carte cult, cu un mic teaser pe copertă, ce ne indică personajul principal. Dacă vă plac poveștile de groază cu animale, aceasta este povestea ce trebuie clar urmărită. Dacă vă prinde, vă recomandăm și “Pet Sematary“.

Urmează două cărți pe care probabil le cunoașteți din ecranizări – “The Green Mile” și “The Shinning“. Ambele sunt terifiante și pun accent pe natura umană, aflată în condiții excepționale. Fiecare poveste este un test și arată cât de fragilă este mintea omului. V-am spus, King este un adevărat psiholog și aceste teme sunt preferatele sale.

4. Stephen King și procesul său creativ

În încheiere, vă lăsăm aici un video cu “Regele”, în care ne povestește despre procesul său creativ. Enjoy!!!

Noutăți de carte Books Express – recomandări octombrie

Deși a venit luna octombrie și vremea devine din ce în ce mai rece, cititorii nu se supără pentru acest lucru. Ba din contră, au un alt motiv care să îi țină în casă. Atunci când primesc și noutăți de carte, entuziasmul crește. Sunt serii ce trebuie finalizate sau standalones ce trebuie citite urgent. Atenție însă, timpul este limitat.

Imaginea reprezentativă pentru un cititor este cea cu o pătură pufoasă, pe un fotoliu confortabil și cu o cană de cafea sau ceai. Dacă este frig, stăm în casă și citim. Ne echipăm corespunzător, ne găsim locul preferat în casă și ne lăsăm pradă unui sentiment foarte cozy. 

Vă prezentăm noutățile acestei luni. Avem câte ceva pentru fiecare, indiferent de autorul preferat sau de genul literar mult iubit. Sunt diverse, extrem de interesante și foarte catchy. Nu există nimic mai frumos pe lume decât liniștea pe care o găsești între paginile unei cărți bune.

Noutăți de carte pentru luna octombrie 

Exact așa cum spuneam mai sus, avem o gamă super variată de noutăți, perfectă pentru orice fel de cititor. Cei care iubesc Romance și se relaxează în compania personajor preferate, avem 2 recomandări – “The American Roommate Experiment” și “It Starts with US“. Elena Armas este o autoare mai cunoscutaă pe piață, însă prima ei carte, “The Spanish Love Deception” a fost un bestseller. Prin urmare, pretențiile sunt ridicate și la al doilea volum. Cât despre Colleen Hoover, suntem siguri că toți cititorii o cunosc. Este o autoare extrem de talentată, cameleonică și puțin sadică. De ce sadică? Pentru că îi place să se joace cu sentimentele noastre și ne trece prin sute de stări până la final.

Next avem 2 variante pentru iubitorii de Fantasy, iar aici intră îndrăgitul George R.R.Martin cu “The Rise of The Dragon” și R.F.Kuang cu “Babel“. Ambele se doresc a fi noutăți interesante, captivante, care să ducă mai departe pasiunea cititorilor pentru supranatural și creaturi mistice. În plus, având un palmares impresionant în față, este clar că cei doi autori vor transforma aceste noutăți de carte în bestseller.

Noutăți de carte – încă nu am terminat

Noi suntem foarte entuziasmați pentru “The Kingdom of the Feared“, pentru că am așteptat ceva timp lansarea acestei cărți. Suntem fanii lui Wrath și al Emiliei și abia așteptăm să vedem cum lumea întunericului ne va captiva și pe noi. Dacă vă place suspansul și thriller-ul, atunci trebuie neapărat să încercați și “Kill Joy“, de la celebra autoare Holly Jackson. Acesta este un prequel pentru trilogia “A Good Girl’s Guide to Murder” și ne vorbește despre Pip. Aflăm cum aceasta a început să prindă gustul investigațiilor, dar și al pericolului. 

Ultima dar nu cea din urmă este “The Myth of Normal” de Gabor Mate, o carte super așteptată de la renumitul medic și specialist în domeniul adicțiilor și traumei.

Cărți cu teme/subiecte românești

Trebuie să fim sinceri. Suntem foarte mândri atunci când vedem cărți în engleză care tratează subiecte românești, atât cele tradiționale cât și cele moderne. Este foarte important să nu uităm niciodată de unde am plecat și ce valori ne-au definit istoria.

Însă, atunci când vedem că există autori străini care vorbesc despre România, despre valori și evenimente din istorie, înseamnă că acest subiect contează pentru cineva și trebuie transpus pe hârtie. Noi așa credem și suntem convinși că și voi.

Haide să facem un exercițiu de imaginație. Sunteți în Barcelona și intrați într-o librărie, la secțiunea CĂRȚI ÎN ENGLEZĂ. Căutați titlurile preferate și printre acestea, gășiți o carte despre comunismul în România sau despre gastronomia românească. Inima începe să bată mai tare, nu-i așa? Suntem convinși că așa este pentru că orice element din istoria noastră care este expusă unei audiențe mari, provoacă o mare mândrie în suflet.

Haide să aducem și noi această mândrie în acest articol de blog și să vorbim despre 3 cărți care ne-au atras atenția, ce s-au bucurat de o expunere destul de mare.

Sincer vorbind, am descoperit multe lucruri pe care nici noi nu le le știam despre România, așa că lecturarea lor a fost un plus pentru noi. 

Cărți cu subiecte românești 

The Making of Mămăligă” – mămăliga reprezintă un indicator al identității etnice, al statutului social și al moravurilor în narativa românească de mai bine de un secol și jumătate. În general, nu este doar un aliment de bază, ci un element cultural care se încadrează în categoria de referință. Porumbul a continuat să fie o cultură dominantă pe tot parcursul secolului XX, iar mămăliga a constituit hrana standard a majorității populației.

Cuvântul “porumb” a fost atestat în Țara Românească, în Moldova termenul uzual este “păpușoi”, în timp ce în regiunile vestice ale Transilvaniei și Banatului, este “cucuruz”.

Concise Field Guide to Post-Communist Regimes” si “Making Sense of Dictatorship” tratează un subiect marcant în istoria României și anume comunismul. După o prăbușire violentă a dictaturii, care a presupus execuția lui Nicolae Ceaușescu în 1989, România se apropia de democrația patronală și de atunci a oscilat în jurul acestui tip ideal. Cine au fost oamenii care tras sforile după căderea regimului și cum anume s-a format noua idee de democrație? Aceste două cărți oferă o imagine de ansamblu și sunt extrem de bine documentate.

Romania’s Journey from Darkness to Light” este o poveste personală și foarte interesantă. În anii 1970, avocatul american Alfred H. Moses a fost abordat pe străzile din București de tineri evrei care căutau ajutor pentru a emigra în Israel. Aceasta a devenit misiunea autorului până la căderea regimului comunist în 1989. Înainte de aceasta, Moise se întâlnise periodic cu dictatorul comunist al României, Nicolae Ceaușescu, pentru a-l convinge să permită emigrarea evreilor.

În cele din urmă, această experiență a adâncit interesul lui Moses pentru România – interes care a culminat cu rolul său de ambasador al SUA în România între 1994 și 1997, în timpul administrației Clinton.

Cărți pentru adolescenți – recomandări Books Express

Dacă ești adolescent sau părinte de adolescent, atunci acest blog este pentru tine. Îți place să citeșți sau vrei să descoperi stilul care ti se potrivește? Atunci acest blog este pentru tine. Ești părinte și vrei să îți ghidezi copilul adolescent spre un anumit stil de citit? Atunci acest blog este pentru tine.

Știm cum sunt lecturile obligatorii de la școală – mulți spun că sunt învechite, greu de citit și plictisitoare. Nu îi contrazicem, dar nici nu le dăm dreptate, noi suntem aici doar pentru a oferi o soluție win-win. Dacă nu îți plac aceste lecturi impuse, dar doreșți să explorezi cititul din alte perspective, avem o soluție. Lasă-te influențat de noi și de lumea fictivă pe care ți-o propunem.

Alege ficțiunea și îndrăgostește-te de citit, de personaje și de intrigi complexe. Evident, nu poți uita de lecturile de la școală!!! Este însă important să îți alegi un stil al tău și un univers propriu care să îți contureze modul în care citești. Here we go și sperăm să îți placă aceste cărți pentru adolescenți pe care noi le așternem aici pentru tine.

Recomandările noastre pentru adolescenți 

După cum probabil ți-ai dat seama deja, toate recomandările noastre sunt serii, dar nu orice serii, ci unele de mare succes pe plan internațional. Începem cu iubitul vrăjitor “Harry Potter, un bestseller cu renume. Aproape toată lumea știe cine este Harry Potter și seria trebuie clar citită de orice adolescent.

Este un must în materie de lectură și dacă ești un părinte care pregătește atent lista de cărți, aceasta trebuie să fie pe primele poziții.

Continuăm cu două serii distopice, ambele ecranizate și super cunoscute – “Divergent” și “The Hunger Games“. Probabil mulți dintre cei care au văzut filmele au observat lucruri în comun între cele două, dar cărțile sunt complet diferite, cu un vibe distinct și foarte interesant.

Acțiunea este din plin, personajele sunt memorabile, curajoase și gata oricând să își dea viața pentru un țel mai presus de ele.

Next avem “The Maze Runner” o serie perfectă pentru adolescenți, cu o acțiune plasată tot într-un univers distopic și plin de încercări. Haide să fim alături de Thomas și de prietenii săi în încercările de a scăpa de teribilă organizație Wicked. Seria este plină de suspans și de răsturnări de situație și este perfectă pentru un weekend relaxant.

Ultima recomandare este o serie faimoasă, scrisă de Cassandra Clare – “The Mortal Instruments” este o serie de 6 cărți dedicată vânătorilor de umbre. Aceștia au o misiune foarte clară – să distrugă toți demonii de pe Pământ și nu se vor liniști până nu își vor duce misiunea la bun sfârșit.

Haide să fim alături de Jace, Clary, Lizzie, Simon, Alec și Magnus în cele mai antrenante aventuri.

Engleza pentru începători – ce cărți să alegi?

Știm că nu este foarte ușor să citești în altă limbă decât cea maternă, însă noi considerăm că este o experiență benefică. Cunoașterea unei alte limbi în afară de cea română are multe beneficii, atât pentru partea creativă, cât și pentru cea lingvistică.

Gândește-te cât de mulți poți învăța și descoperi atunci când limba nu este o barieră pentru tine – explorezi domenii diverse, gândești mai activ și acest lucru se vede în activitățile tale.

Noi iubim limba engleză și suntem extrem de “commited” cărților în această limbă, indiferent de categoria căreia se adresează. Poate să fie ceva de profil, ficțiune sau non-ficțiune. Nu contează – engleză să fie!!

Am ajuns la concluzia că este important să găsim motivația de a învață, iar dacă la școală nu am avut posibilitatea de a asimila o limbă straină, putem să ne transformăm în autodidacți fără probleme.

Cum am început să citim în engleză? 

Aici vorbim strict din perspectiva proprie și această rețetă poate să funcționeze, poate să nu. Considerăm că orice lectură în engleză este un pas înainte. Nu uita – cărțile trebuie alese cu grijă, în funcție de nivelul fiecăruia. Dacă nu stăpâneșți foarte bine limba, nivelul trebuie să fie clar începător și de acolo creștem ușor, ușor.

În trecut, atunci când cuvintele erau numeroase și nu știam ce înseamnă toate, aveam o agendă pe care ne treceam cuvintele considerate dificile. Astăzi există mai multe instrumente care te pot ajuta – sticky notes sau notes subțiri pentru a marca o pagină complicată.

Dacă ești îndrăzneț, îți recomandăm să iei un marker sau un creion, care sigur te vor ajuta să scoți în evidență ce ai citit și ce dorești să evidențiezi.

Cel mai important pas este să ai alături un dicționar bun. Găseșți pe site-ul nostru o sumedenie de recomandări și sigur vei găsi o variantă care să ti se potrivească. Vezi selecția noastră aici.

Titluri ușoare în engleză pentru începători

De la stanga la dreapta – Roald Dahl, J.K. Rowling si Neil Gaiman

Este important să ai alături autori care să te ajute să înveți engleză. Prima carte care ne-a ajutat să înțelegem vocabularul de baza a fost “Short Stories în English for Beginners”, o carte cu multe povești scurte și ușoare. Acest tip de cărți îți dau curaj și te introduc ușor, ușor în universul învățării unei limbi străine. Dacă îți place propunerea noastră, avem pe site o întreagă rubrică asemănătoare aici.

Cu ce autori am început noi? Răspunsul este foarte simplu – Neil GaimanRoald Dahl și J.K. Rowling. Este un adevărat trio de autori, care te va ajuta enorm în misiunea ta de cucerire a unei limbi străine. Dacă ai nevoie de recomandări precise, trebuie să te pregătești și să speri că o să ne oprim.

Un trio de aur pentru cei curioși

Neil Gaiman este un autor cult pentru noi și prima carte citită a fost “Coraline”, o carte ce ne-a umplut sufletul și ne-a ajutat să înțelegem limba engleză. Evident, nu trebuie să uităm de celebra seria “The Sandman”, care beneficiază și de o ecranizare. 

Roald Dahl este un autor complex, care se adresează în mare parte celor mici, dar în același timp și celor începători, care au nevoie de lecturi ușoare. Cine nu a auzit de celebra “Matilda”?

J.K.Rowling nu mai are nevoie de nicio prezentare, ea fiind celebră pentru seria “Harry Potter” iubită, adorată și venerată în întreaga lume.

Recomandăm Harry Potter după ce ai terminat cu Neil și Roald, pentru că aceste este un nivel mai sus în materie de complexitate, dar tot este o lectură care se poate savura încet și cu scop pedagogic.

Familia Regală – cărti Books Express cu sânge albastru

Astăzi dorim să vorbim despre un subiect care a atras atenția unei lumi întregi – trecerea în neființă a Reginei Marii Britanii, o personalitate iconică pentru multe generații. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a trăit o viață plină de provocări, devenind suverană de la o vârstă fragedă.

A invățat să facă față discriminării de gen, să se impună prin prezență și personalitate și a reușit să slujească poporul britanic cu demnitate și respect.

O viață trăită în slujba poporului

Așa cum orice eră are un sfârșit, era Majestății sale s-a terminat demn și frumos, într-un cadrul solemn și impresionant. Toți am văzut funerariile organizate în cinstea ei și putem spune fără ezitare că am rămas impresionați și fără cuvinte. Mii și mii de oameni și-au luat rămas bun de la regina inimii lor, i-au adus un omagiu discret și au fost alături de Familia Regală în acest ultim drum.

S-a celebrat frumos, discret și cu mare respect pentru o viață de 96 de ani dusă în slujba unui popor care a iubit-o.

Așa cum fiecare om dorește să își aducă aminte de o ființă dragă, așa ne exprimăm și noi dorința de a explora cât mai mult istoria Marii Britanii, să înțelegem Familia Regală și să cunoaștem tradițiile sale marcante.

Probabil ați văzut deja ce desfășurare de forțe și ce organizare maiestuoasă a cuprins toată Marea Britanie, și exact asta dorim să facem și noi aici, pe blog. Am căutat pe site-ul nostru și avem o rubrica specială pentru Familia Regală și suntem siguri că multe titluri vă vor atrage atenția. 

Recomandări Books Express de titluri despre Familia Regală

Am surprins aici fără dar și poate cele mai importante persoane din Familia Regală a Marii Britanii – Regina, Prințesa Diana, Kate, William, Harry și Meghan. Sigur cunoașteți foarte bine povestea tuturor din fața TV-ului sau prin intermediul Internetului, dar câte cărți ați citit despre acestea?

Din punctul nostru de vedere, povestea Reginei este una dintre cele mai puternice și cele mai marcante povești citite vreodată, pentru că ne-a demonstrat puterea unei femei și modul în care aceasta a pus datoria mai presus de viața sa personală.

La prima vedere totul poate părea perfect, dar faptul că te naști cu sânge albastru nu înseamnă doar beneficii – înseamnă renunțări, sacrificii, datorie și multă rigurozitate.

Pe Diana probabil toată lumea o cunoaște, fiind mama lui William și al lui Harry, prințesa inimilor. Moartea sa tragică a zguduit o lume întreagă și mii de oameni au plâns la unison pentru dispariția ei. Viața regală nu a fost chiar pe placul ei, aducându-i Dianei suferință și trădare. Cel mai frumos dar pe care aceasta l-a primit a fost reprezentat de cei doi fii ai săi, amândoi ajungând oameni admirabili. Primul este William, primul moștenitor al Coroanei. Pe William și pe soția sa, Kate, îi îndrăgește toată lumea pentru că reprezintă viitorul Coroanei, doi tineri frumoși, inteligenți, care se iubesc și care reprezintă valorile monarhiei.

Al doilea este Harry, care are o poveste puțin diferită. Harry și Meghan pot reprezenta un cuplu diferit de primul, însă și de la aceștia am învățat multe.

Este important să punem iubirea mai presus de datorie și să avem curajul să luptăm pentru a o avea.

Deși acțiunile lor contravin tradițiilor, cei doi au reușit să se separe de Familia Regală și să își facă viața în altă parte. Orice acțiune este demnă de curaj, atunci când în spate există un scop măreț.

La final, rămâne doar amintirea unei vieți mărețe

Sperăm să vă placă recomandările noastre și să învățați multe din cărțile pe care vi le-am arătat. Pe final de articol, lăsăm aici un video foarte interesant de pe National Geograghic despre viața Reginei.

Recomandări Books – TikTok made me buy it

Tik Tok made me buy it este un fenomen super cunoscut, valabil la o grămadă de categorii din online – make up, haine, cărți, orice!!! Evident, noi astăzi nu vorbim despre make-up sau haine, ci vorbim despre cărți, pentru că acestea ne definesc scopul aici și știm că despre acestea doriți să citiți.

În trecut am mai scris câteva recomandări, dar având în vedere cât de repede se schimbă preferințele și trend-urile pe TikTok, această rubrică trebuie să beneficieze de un update constant. Am ales cărți în vogă în acest moment, dar trebuie să recunoaștem, am adăugat și câteva alegeri personalizate. Hihi!

The Love Hypothesis” este o lectură relaxantă, dedicată pasionaților de romance dar și de biologie. Ali Hazelwood a reușit să creioneze două personaje extrem de inteligente, dar dureros de începătoare la capitolul “dragoste”. Olive și Adam sunt un cuplu atipic, uniți de pasiunea pentru cercetare, care ajung împreună printr-o coincidență. Olive are un obiectiv în viață și nimeni nu o poate abate de la acesta iar Adam este morocănosul campusului, care a muncit din răsputeri pentru cariera sa. Ce se întâmplă atunci când două personalități diametral opuse încep să dezvolte o atracție comună? Vedeți în “The Love Hypothesis”, o carte perfectă pentru tocilarii îndrăgostiți.

The Spanish Love Deception” este una dintre cărțile momentului, cu un trope atât de haios – fake boyfriend. Atunci când Cătălina trebuie să aducă un iubitul la nunta surorii sale, nimeni nu se gândea că aceasta o să apară cu Aaron, un băiat extrem de arogant, dar amuzant și chipeș. Chimia dintre ei este notabilă, un slow burn delicios pentru fanii Romance-ului, iar la final, un rol de interpretat devine mult mai mult de atât.

Aparent TikTok este mare fan Colleen Hoover, pentru că în topurile book-ish sunt 2 titluri pe care noi le iubim și pe care le-am văzut aproape peste tot. “It ends with us” este carte care practic a scos-o din lumea cititorilor pe Colleen, pentru că a fost promovată foarte casual de Kylie Jenner. În momentul în care aceasta a apărut pe Instagram citind cartea, totul a explodat și vânzările s-au ridicat până la cer. Lucrurile s-au schimbat pentru Colleen de atunci, pentru că aproape orice titlul este mai promovat și mai iubit, atunci când are parte de o mediatizare ca la carte. Urmată de acest titlu este “November 9“, o carte pe care o recomandăm din suflet, pentru că arată efectiv cum viața poate juca feste asupra personajelor noastre. Ziua de noiembrie 9 este definitorie pentru evoluția și destinul lui Fallon și Ben, un cuplu care cunoaște dragostea, doar pentru a avea parte de un șir de întâmplări neprevăzute, toate rotindu-se în jurul cifrei 9.

Miscounduct” este o carte scrisă de Penelope Douglas și ce-i drept, a stârnit câteva controverse, mai ales pentru subiectul ales – relație dintre profesoară și părințe. Oricum, Penelope are o mare afinitate pentru acest tip de trope-uri, pentru că sunt mai îndrăznețe și au acel iz de interzis care transformă orice lectură obișnuită într-una WOW.

Goodbye Comic Con

Dragă cititorule/ client Books Expres / vizitator de Comic Con,

Se spune că experiențele tari nu durează mult timp și din păcate, acest lucru s-a adeverit. În cazul nostru, putem spune că a durat FIX 3 zile, adică de pe 26 și până pe 28 august . Dacă nu te-ai prins încă de evenimentul la care ne referim, vorbim aici despre East European Comic Con, în cadrul căruia Books Express a fost “expozant”.

Din cauza pandemiei, am pierdut deja multe experiențe drăguțe de carte și ne era atât de dor de vibe-ul de târg. Ne era dor de interacțiunea face to face și deși a fost extrem de aglomerat, ne-a plăcut la nebunie pentru că nu am avut timp să stăm.

Am vorbit cu fiecare persoană în parte, am schimbat impresii și recomandări sau pur și simplu am admirat oamenii care ne răsfoiau rafturile cu cărți.

Așa cum ne cunoșți deja, ne-am adaptat “arsenalul” și am adus la târg cărți care să prindă la public și care să capteze atenția pasionaților de manga și de comics.

Nu putem să vă spunem exact ce anume a prins cel mai bine, pentru că am vândut din toate și de toate.

Am avut chiar o categorie foarte nice, aceea de cooking books, un lucru pe care nu l-am văzut pe rafturile altora. Dacă ti-a plăcut maxim un serial și ești și pasionat de gătit, atunci această categorie îți este dedicată 100%.

Dor de vorbă

Însă partea de interacțiune este una dintre cele mai dragi și priceless experiențe, pentru că îți arată exact cât te prețuiește publicul tău și de ce anume alege să comande sau sau să cumpere live de la tine.

Este un sentiment tare fain să vină cineva la tine cu o cartolină cu dedicație sau să dorească să îți adreseze două vorbe.

#feteledelabooks sunt mereu în gândul clienților Books Express pentru atenția la detalii, grija cu care livrează un colet și pasiunea pentru cărți.

Acest lucru se vede în fiecare comandă și în fiecare conversație, iar atunci când clienții ne confirmă acest lucru, bucuria este mare și am simțit-o direct în inimă.

Cele 3 zile de târg au trecut super repede și sincer, nu am simțit oboseala. Dacă mai dura încă 3 zile, probabil stăteam acolo cu aceeași energie și același entuziasm. Ca dovadă, dorim să îți arătăm câteva poze, care demonstrează clar cât de faini sunt oamenii care ne urmăresc și cât de norocoși suntem să îi avem alături.