Blog•  Cum cumpăr?•  FAQ•  Contact•  Afiliere•  021 569.72.76  •  0735 531.939  •  0744 325.215  
Login  sau   Log In | Înregistrare
Citeşte! Află mai mult. 7.440.732 cărţi.
Toate produsele
  • Toate produsele
  • Engleză
  • Germană
  • Română
  • Spaniolă
  • Franceză
  • Italiană
  • Olandeză
22
Mar
2013

Benzile desenate ale lui Mark Millar

loading...

Câţi dintre noi nu au rămas încă copii şi nu visează încă la desene animate, super-eroi şi benzi desenate, asa, ca pe timpuri?  Mulţumită unor oameni talentaţi şi pasionaţi, ne putem bucura în continuare de copilărie şi ne delectăm cu intrigi complexe, personaje fantastice şi imagini excelent redate.

Unul dintre aceşti artişti este Mark Millar, un creator scoţian de benzi desenate a cărui pasiune pentru acestea s-a manifestat în tinereţe, moment în care a decis să şi devină un scriitor. După ce şi-a pierdut părinţii a renunţat la facultate şi s-a dedicat scrierii. În perioada liceului a scris “Saviour” care îmbină aspectele religioase, satira şi super-eroii, o temă combinată pentru care Millar a devenit cunoscut. În anii ’90, după multe alte lucrări ca “2000 AD”, “Sonic The Comics”, “Crisis”, împreună cu Grant Morrison a lucrat la o carte de benzi desenate extrem de controversată numită “Big Dave”. Curând a fost luat în vizor de DC Comics cu care a început o colaborare . Millar a început să lucreze la “The authority” creată iniţial de Warren Ellis.  Intervenind cu unele schimbări în scenariu, au crescut astfel vânzările şi seria a primit multe premii. După evenimentul de la 11 Septembrie, DC a devenit ceva mai sensibilă la scenele de violenţă şi agresiune, prezente în cărţile lui Millar. Astfel au apărut probleme între DC şi scriitor, probleme care au dus la demisia autorului în 2001. “Superman:Red Son”, o lucrare care l-a plasat pe Superman în Uniunea Sovietică, a fost publicată după plecarea autorului şi a fost extrem de apreciată pentru inovaţie, amprenta istorică şi sentimentele surprinse.

În 2001 Millar a lansat “Ultimate X-Men” pentru Marvel. Anul următor a colaborat cu graficianul Bryan Hitch pentru realizarea unei benzi desenate cu un grup de supereroi “The Ultimates”, echivalent al revistei “The Avengers”. După 33 de numere, Millar a lăsat deoparte Ultimate X-Men. În 2004 a scris “Marvel Knights Spider Man” şi a lucrat împreună cu Brian Michael Bendits la primele 6 numere din “Ultimate Fantastic Four”. În prezent au apărut 60 de numere din această serie,  Millar contribuind cu încă 12 în perioada 2005-2006, povestea creată ducând la realizarea seriei “Marvel Zombies”. Anii următori  au fost extrem de prolifici pentru cariera sa, fiind terminate mai multe proiecte care au dus la crearea unor serii de succes precum “Civil war”, “Fantastic four”, “Marvel 1985″, “Old man Logan”.

Succesul suprem l-a cunoscut însă prin lansarea unei linii personale numită “Millarworld“. În cadrul acesteia au fost publicate mai multe cărţi de benzi desenate “Wanted”, “Chosen”, “The Unfunnies”, “Kick-Ass”, “War heroes”. “Wanted”  şi “Kick-Ass” au fost transformate în filme, primul titlu de către Universal Pictures în S.U.A, al doilea de Universal Pictures UK. În 2010, Millar a mai lucrat la încă două titluri pentru Marvel: “Nemesis” şi “Superior”.

Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre Mark Millar şi despre cărţile sale de benzi desenate vă invit să vă delectaţi cu aceste numere apărute.

 

 

 

 

 

 

Benzile desenate ale lui Mark Millar, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Despre

Iubesc poezia, ador culorile şi îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie şi literatură şi fac tot ce îmi stă în putinţă să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Post a comment

Christmas Boutique 2015
Reduceri şi oferte

Newsletter

Înscrie-te la newsletterul tău personalizat şi primeste 10% discount la următoarea comandăSprijina Books-Express

Libraria Books Express. Cele mai multe carti in limba engleza, cea mai sigura si rapida livrare!
Accepted payment methods: cash on delivery, wire transfer, VISA, Mastercard, Paypal (ePayment)
Sunt acceptate carduri cu plata în rate fără dobândă: Card Avantaj până la 6 rate şi StarBT până la 9 rate