Blog•  Cum cumpăr?•  FAQ•  Contact•  Afiliere•  021 569.72.76  •  0735 531.939  •  0744 325.215  
Login  sau   Log In | Înregistrare
Citeşte! Află mai mult. 7.663.126 cărţi.
Toate produsele
 • Toate produsele
 • Engleză
 • Germană
 • Română
 • Spaniolă
 • Franceză
 • Italiană
04
Oct
2011

8 lucruri inedite despre India

loading...

Astăzi vom vorbi despre India, ţară ce reprezintă un adevărat izvor de istorie (care se prelungeşte, iată, până în zilele noastre), ţară ce conţine adevărate comori ale civilizaţiei şi religiilor lumii. Greu de cuprins într-un articol esenţa acestor teritorii, dar vom încerca, sfătuindu-vă ca, pentru mai multe informaţii, să urmăriţi documentarul Discovery care se află la baza articolului nostru.

1.-India face parte dintr-un subcontinent, care mai cuprinde şi Pakistanul, Bhutanul, Bangladeshul, Nepalul şi insula Sri Lanka, care se află la 32 km către sud. India este a şaptea ţară ca dimensiune şi a doua ţară ca populaţie din lume. Sărăcia este o problemă serioasă, însă India îşi poate asigura necesarul de alimente şi are o industrie în dezvoltare, făcând parte dintre cele mai mari economii din lume.

 • India - Documentar Discovery-Discovery Atlas

  India - Documentar Discovery-Discovery Atlas [31 dec. 2008]

  Express: 1990 lei
  2 zile

  DVD video ISBN-13: 5949029300058 Narator: Mira Nair

  O tara straveche, plina de viata si culoare, un loc al traditiei, dar si al celei mai mari dezvoltari economice de pe pamant - India este locul in care au luat nastere doua dintre cele patru importante religii ale lumii. In ciuda democratiei dobandite, India ramane tara zeilor, care conserva cei peste 3000 de ani de traditie religioasa,…

2.-Cu o lungime de 2.700 km, Gangele este cel mai lung fluviu din India,  curgând printr-o imensă câmpie populară. Izvorul său este la 4.200 m deasupra nivelului mării, într-o peşteră glaciară din Himalaya şi sfârşeşte într-o imensă deltă, aflată, în cea mai mare parte a ei, în Bangladesh. Pentru hinduşi, Gangele este un fluviu sacru.

 • I For India

  I For India  [Engleză, 23 mar. 2008]

  Economic: 6039 lei
  1 - 2 săpt.

  DVD video ISBN-13: 5060168380005 Regizor: Sandhya Suri

  United Kingdom released, PAL/Region 2 DVD: LANGUAGES: English ( Dolby Digital 2.0 ), Hindi ( Dolby Digital 2.0 ), English ( Subtitles ), SPECIAL FEATURES: Interactive Menu, Scene Access, SYNOPSIS: In 1965 Yash Pal Suri left India for the U.K. The first thing he does on his arrival in England is to buy two Super-8 cameras, two projectors and two…

3.-Pentru majoritatea indienilor, religia este un mod de viaţă, care le guvernează toate acţiunile şi care le oferă un sentiment al identităţii. Aproape 80% dintre indieni sunt hinduşi. Musulmanii reprezintă 11%, iar creştinii şi etnia sikh reprezintă aproape 5%. Sri Lanka, ţara vecină, este aproape în întregime budistă.

4.-La mică distanţă de coasta indiană se află insula Sri Lanka, o ţară de sine stătătoare. Cunoscută sub numele de Ceylon începând din 1796, Sri Lanka a adoptat un nou nume şi o nouă constituţie în 1972. Este separată de India prin strâmtoarea Palk şi este formată dintr-o insulă principală şi din mai mulţi atoli de corali numiţi Adam’s Bridge (Podul lui Adam). În 1970, Sri Lanka a devenit prima naţiune din lume care a ales o femeie prim-ministru, Sirimavo Banaranaike. Din 1983, se desfăşoară un război civil între sinhalezi, care conduc guvernul, şi tamili, care luptă pentru independenţă. Tamilii, un grup etnic minoritar, în mare parte hinduşi, au militat pentru un stat independent în nordul Peninsulei Jaffa din anii ’80. Ei se împotrivesc controlului guvernului exercitat de sinhalezi, care sunt majoritatea budişti. Tigrii Tamili, un grup de gherilă nemilos, au luptat crâncen într-un război care a ucis până acum 50.000 de oameni.

5.-Majoritatea indienilor trăiesc după sistemul de caste, care le indică rolul în societate, persoanele cu care se pot căsători şi meseria pe care o pot practica. Cu toate acestea, sistemul castelor este acum mult mai flexibil decât în trecut, un exemplu fiind acela că femeile au în prezent drepturi egale prin lege.

 • Paul Merton in India

  Paul Merton in India  [Engleză, 10 ian. 2010]

  Economic: 000 lei
  Indisponibil

  DVD video ISBN-13: 5014138604639 Actor: Paul Merton

6.-Mâncarea tradiţională indiană conţine curry, un condiment aromat, cu un amestec subtil de mirodenii, precum şofranul indian, cardamomul, ghimbirul, coriandrul, nucşoara şi seminţele de mac, servite cu carne sau cu legume. Felurile cu carne, mai ales de miel şi de pui, sunt savurate în nord. În sudul Indiei, legumele şi leguminoasele precum dhal (lintea), nuca de cocos şi fructele de mare proaspete sunt servite cu curry. Orezul şi pâinea nedospită, precum chapati, paratha şi poori, sunt nelipsite de la o masă indiană.

7.-În 1885, a fost înfiinţat Congresul Naţional Indian, care milita pentru drepturile populaţiei indiene. În anii ’20, sub conducerea lui Mahatma Gandhi, congresul începe să solicite independenţa Indiei. A urmat o lungă campanie de rezistenţă împotriva stăpânirii britanice, însă Marea Britanie nu a fost de acord cu independenţa statului indian până la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, în 1945.

8.-India are două limbi oficiale: hindi, din familia indo-europeană, ramura indo-iraniană, grupul indian (variantă, alături de urdu, a aceleiaşi limbi, hindi-urdu), limbă oficială în câteva state din India, şi engleza, folosită de guvernul naţional, precum şi pentru comunicarea între statele indiene care nu au hindi ca limbă oficială proprie. Numărul idiomurilor din India este estimat la 428. 22 de limbi vorbite, împreună cu hindi, de 90% din populaţie, sunt egale în drepturi în statele federale în care sunt limbi materne. Este vorba, în principal, de limbi indo-europene: bengali, marathi, urdu, gujarati, oriya, punjabi, maithili, asssameza, nepaleza, kaşmiriana, konkani, sindhi, dogri, sanscrita (limba moartă, declarată totuşi, din motive religioase, prima limbă de aproximativ 6000 de locuitori).

 • India - Documentar Discovery-Discovery Atlas

  India - Documentar Discovery-Discovery Atlas [31 dec. 2008]

  Express: 1990 lei
  2 zile

  DVD video ISBN-13: 5949029300058 Narator: Mira Nair

  O tara straveche, plina de viata si culoare, un loc al traditiei, dar si al celei mai mari dezvoltari economice de pe pamant - India este locul in care au luat nastere doua dintre cele patru importante religii ale lumii. In ciuda democratiei dobandite, India ramane tara zeilor, care conserva cei peste 3000 de ani de traditie religioasa,…

8 lucruri inedite despre India, 3.2 out of 5 based on 5 ratings

Despre

Editor, iubitor de carti si filme, Project Manager al Filme-carti.ro

Post a comment

Reduceri si oferte

Reduceri şi oferte

Newsletter

Înscrie-te la newsletterul tău personalizat şi primeste 10% discount la următoarea comandăCariere

Cariere Books-Express

Sprijina Books-Express

Libraria Books Express. Cele mai multe carti in limba engleza, cea mai sigura si rapida livrare!
Accepted payment methods: cash on delivery, wire transfer, VISA, Mastercard, Paypal (ePayment)
Sunt acceptate carduri cu plata în rate fără dobândă: Card Avantaj până la 6 rate şi StarBT până la 9 rate

Vezi întreaga istorie Produse văzute recent

Dynamic Posing Guide: Modern Techniques for Digital PhotographersCentral Auditory Pathway DisordersIs Everyone Hanging Out without Me?Sex, Murder, and the Meaning of LifeHow It EndsHow to Get Money for College: Financing Your Future Beyond Federal Aid 2014You Only Live OnceUn taur în vitrina de piatrăSpirou & Fantasio 51: In den Fängen der ViperPlatero y yo